Залізничну інфраструктуру на контрольованій Україною Луганщині передали в підпорядкування Південній залізниці

Залізничну інфраструктуру на контрольованій Україною Луганщині передали в підпорядкування Південній залізниці

Після неодноразових звернень голови Луганської ОДА Геннадія Москаля Кабінет міністрів прийняв розпорядження про передачу залізничної інфраструктури, що розташована на контрольованій Україною території Луганської області, в підпорядкування Південної залізниці (головний офіс якої знаходиться в Харкові). Зараз вузлові залізничні станції регіону (Сватово, Попасна, Лисичанськ, Рубіжне та інші) підпорядковуватимуться напряму Харкову.

Раніше залізнична інфраструктура Луганщини належала Донецькій залізниці, управління якої так і залишилося в окупованому бойовиками Донецьку.

Це призвело до паралічу роботи залізничного транспорту на контрольованій Україною Луганщині – через відсутність пального зупинилися дизельні пасажирські потяги, а з шахт не могли вивозити видобуте вугілля, що в свою чергу викликало заборгованість із зарплат гірникам.

– Рішення Кабміну дозволить у стислі терміни усунути всі «нестиковки» і ввести роботу залізничного транспорту на Луганщині в звичайне русло, – заявляє Г. Москаль.

 

За матеріалами прес-служби Луганської ОДА

Последние комментарии