Щодо сплати акцизного податку

Щодо сплати акцизного податку

ДПІ у м. Сєвєродонецьку повідомляє, що згідно п.п. 213.1.9 ст. 213 Податкового кодексу України, з 1 січня 2015р. об’єктом оподаткування акцизним податком є операції з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Базою оподаткування відповідно до п.п. 214.1.4 ст. 214 Податкового кодексу є вартість (з податком на додану вартість) підакцизних товарів.

Ставка акцизного податку згідно п.п. 215.3.10 ст. 215 Податкового кодексу встановлюється за рішенням сільської, селищної або міської ради у відсотках від вартості (з податком на додану вартість), у розмірі 5 відсотків".

У відповідності до п. 216.9 ст. 216 Податкового кодексу, датою виникнення податкових зобов'язань щодо реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів є дата здійснення розрахункової операції відповідно до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", а у разі реалізації товарів фізичними особами - підприємцями, які сплачують єдиний податок, - є дата надходження оплати за проданий товар.

Последние комментарии