Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події за добу станом на 16 січня 2015 року

Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події за добу станом на 16 січня 2015 року

Терористичний акт

12 січня під час артилерійського обстрілу смт. Слав`яносербська був пошкоджений будинок на вул. Леніна. Жертв та постраждалих немає. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 258 КК України.

Військові злочини

15 січня бойовики здійснили мінометний та артилерійський вогонь по блокпостах Збройних сил України:

- двічі з напрямку с. Весела Гора артилерійський обстріл м. Щастя (30 пострілів);

- впродовж дня з невстановленого напрямку з РСЗВ БМ-21 «Град», мінометів здійснювалися періодичні обстріли смт. Станиця Луганська;

- о 16.00 зі сторони м. Первомайська (підконтрольного ЛНР) обстріл з РСЗВ БМ-21 «Град» (40 пострілів) с. Іванівки, Горської міської ради;

- о 16.20 зі сторони м. Золоте обстріл з РСЗВ БМ-21 «Град» блокпосту ЗСУ; 
- о 17.00 мінометний обстріл (7-8 пострілів) блокпосту ЗСУ у смт. Станиця Луганська.

16 січня о 01.45 зі сторони м. Луганська обстріл з РСЗВ БМ-21 «Град» (40 пострілів) с. Нова Кондрашівка Станично-Луганського району.
Жертв та постраждалих немає. Дані факти зареєстровані.

Погроза судді

15 січня до Сватівського райвідділу міліції надійшло повідомлення голови Сватівського районного суду про те, що о 11.00 на мобільний телефон заявника від мешканки с. Кузьомівка надходили погрози у зв’язку з необґрунтованим, на думку жінки, прийняттям рішення про проведення обшуку на вул. Степна у м. Сватове. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 377 КК України.

Захоплення державних або громадських будівель чи споруд

15 січня до Рубіжанського міськвідділу міліції поштою надійшло звернення від керівництва Антрацитівського міськрайцентру зайнятості про те, що 30 листопада 2014 року озброєні особи захопили приміщення закладу, що на вул. Калініна у м. Антрацит та по вул. Вокзальній. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ст. 341 КК України.

Грабежі

15 січня до Лисичанського міськвідділу міліції звернувся місцевий мешканець 1978 р.н. з заявою про те, що невідома особа в районі бара по вул. Червоногвардійська спричинила заявнику тілесні ушкодження та відкрито заволоділа мобільним телефоном та грошима. Даний факт зареєстровано. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання особи, причетної до скоєння грабежу.

16 січня до Сєвєродонецького міськвідділу міліції звернувся місцевий мешканець 1959 р.н. з заявою про те, що біля будинку на вул. Маяковського двоє невідомих осіб із застосуванням насилля відкрито заволоділи його сумкою з мобільним телефоном, документами та грошима. Даний факт зареєстровано. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання осіб, причетних до скоєння грабежу.

Вилучення боєприпасів

15 січня у ході проведення санкціонованого обшуку співробітники карного розшуку Білокуракинського райвідділу міліції на вул. Центральна у с. Романівка за місцем мешкання 37-річного чоловіка виявили та вилучили 30 набоїв до АК, калібру 5,45 мм, та гранату для підствольного гранатомета «ВМГ-К». Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 263 КК України. Вилучене спрямоване на дослідження. Проводиться досудове розслідування.

Привласнення коштів

15 січня співробітники Сватівського райвідділу міліції виявили факт привласнення грошових коштів місцевою мешканкою 1987 р.н., яка у листопаді 2014 року, перебуваючи на посаді голови окружної виборчої комісії, документально перераховувала грошові кошти за послуги, які фактично не надавались. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 366 КК України.

Крадіжки

15 січня до Кремінського райвідділу міліції звернувся місцевий мешканець 1963 р.н. з заявою про те, що невідомий проник до його квартири (вул. Красна) та викрав з сейфу мисливську рушницю «Сайга-410К», золоті прикраси та гроші. Даний факт зареєстровано. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання особи, причетної до скоєння крадіжки.

15 січня до Сєвєродонецького міськвідділу міліції надійшло повідомлення про те, невідомий скоїв крадіжку скриньки для пожертв, яка встановлена на вході до приміщення «Святохристорождественского собору», що на пл. Соборній. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 185 КК України.

Злочини проти громадської безпеки

15 січня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку Сватівського райвідділу міліції викрили місцевого мешканця 1955 р.н., який у складі незаконного озброєного формування брав участь у боях зі Збройними силами України у районі смт. Металіст. Даний факт зареєстровано.

15 січня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку Лисичанського міськвідділу міліції викрили 51-річного місцевого мешканця, який бере участь у незаконному збройному формуванні «ЛНР». Даний факт зареєстровано. Уживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження та затримання підозрюваного.

Вилучення наркотиків

15 січня у ході проведення огляду квартири співробітники УБОЗ ГУМВС України у Луганській області на вул. Мендєлєєва у м. Рубіжне, за місцем мешкання чоловіка 1963 р.н., виявили та вилучили 700 грамів марихуани.

Того ж дня під час особистого огляду 44-річного місцевого мешканця співробітники карного розшуку Рубіжанського міськвідділу міліції виявили та вилучили 15 грамів марихуани.

У ході проведення огляду приміщення на вул. Чайки у с. Соснове, на вул. Свердлова с. Преображенне співробітники Сватівського райвідділу міліції виявили та вилучили 55 грам марихуани.

14 січня у ході проведення санкціонованого обшуку у будинку на вул. Перемоги с. Нещеретове, за місцем мешкання 23-річного чоловіка, співробітники Білокуракинського райвідділу міліції виявили та вилучили 350 грамів марихуани.

Дані факти внесені до ЄРДР і кваліфіковані за ч. 1 ст. 309 КК України.

Вилучене спрямовано на дослідження. Проводиться досудове розслідування.
15 січня у ході огляду приміщення на вул. Гастело співробітники Попаснянського райвідділу міліції у місцевого мешканця 1981р.н. виявили та вилучили 5 грам марихуани. Даний факт зареєстровано. Вилучене спрямовано на дослідження. Проводиться перевірка.

15 січня у ході проведення обшуку в квартирі на вул. Менделєєва, за місцем мешкання чоловіка 1984 р.н., співробітники СБНОН Сєвєродонецького міськвідділу міліції виявили та вилучили 5 грам марихуани та 6 мл ангідрид-оцтової кислоти. Даний факт зареєстровано. Вилучене спрямовано на дослідження. Проводиться перевірка.

Збут наркотиків

15 січня у ході проведення слідчо-оперативних заходів співробітники Кремінського РВ задокументували факт збуту 5 грамів марихуани 22-річним чоловіком місцевому мешканцю 1986 р.н. Даний факт зареєстровано. Вилучене направлено на дослідження.

Підроблення документів

15 січня співробітники Старобільського райвідділу міліції у ході проведення перевірки законності отримання пенсії на підконтрольній українській владі території Луганської області особами, які причетні до діяльності так званої «ЛНР», встановили факт надання до Управління праці та соціального захисту населення та Управління пенсійного фонду (УПФ) України неправдивих відомостей про фактичне місце свого мешкання, на підставі яких було оформлено довідку про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України: гр. К. 1938 р.н., мешканця м. Луганська. Даний факт зареєстровано.

Безвісти зниклий

15 січня до Старобільського райвідділу міліції надійшла заява від місцевої жінки 1937 р.н. про те, що 31 грудня 2014 року пішов з дому та до теперішнього часу не повернувся онук гр. Федоров А.С., 1995 р.н., який зловживав спиртними напоями та неодноразово уходив з дому. Даний факт зареєстровано.

Інше

15 січня співробітники УДСБЕЗ ГУМВСУ біля залізничної станції у с. Лоскутівка затримали три вантажні автомобілі, що перевозили без відповідних документів з м. Попасна 66 тон вугілля. Даний факт зареєстровано.

15 січня співробітники ВДАІ спільно з військовослужбовцями затримали автомобілі КамАЗ 5320, під керуванням чоловіка 1972 р.н., та КамАЗ 5321, під керуванням чоловіка 1983 р.н., що перевозили приблизно 30 м3 лісозаготовки, і при собі мали документи на вантаж, які потребують додаткової перевірки їх відповідності. Даний факт зареєстровано.

15 січня співробітники ВДАІ спільно з військовослужбовцями у с. Врубівка зупинили автомобіль «Mercedes-Benz», під керуванням чоловіка 1979 р.н., який перевозив 1 тис. упаковок чаю з документами на вантаж, що викликають підозру у їх дійсності. Даний факт зареєстровано. Автомобіль з вантажем доставлений до Попаснянського РВ ГУМВС для проведення подальшої перевірки.

Розкриття раніше скоєних злочинів:

Розбій

У ході проведення оперативно-розшукових заходів за фактом розбійного нападу на місцевого мешканця 1950 р.н. (невідомий спричинив заявнику тілесні ушкодження та відкрито заволодів мобільним телефоном), який мав місце 14 січня, співробітники карного розшуку Сєвєродонецького міськвідділу міліції у вчиненні кримінального правопорушення викрили 30-річного місцевого мешканця. Наразі підозрюваний затриманий у порядку ст. 208 КПК України. Даний факт зареєстровано. Проводиться досудове розслідування.

 

ВЗГ ГУМВС України у Луганській області

Последние комментарии