Щодо застосування РРО спрощенцями

Щодо застосування РРО спрощенцями

Законом України №71-VIII внесено зміни до Податкового Кодексу України, зокрема, 

з 1 липня 2015 р. передбачено обов'язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами-підприємцями платниками єдиного податку третьої групи, крім тих, які здійснюють діяльність на ринках, продаж товарів у роздрібній торгівельній мережі, через засоби пересувної мережі. 

З 1 січня 2016 р. РРО обов’язково застосовуватимуть фізичні особи-підприємці платниками єдиного податку другої групи, крім тих, які здійснюють діяльність на ринках, продаж товарів у роздрібній торгівельній мережі через засоби пересувної мережі.

Також якщо платники єдиного податку другої і третьої (фізичні особи - підприємці) груп, які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 року включно почали застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій, з дати початку застосування реєстраторів розрахункових операцій до 1 січня 2017 року звільняються від проведення відповідно до норм Податкового кодексу України перевірок з питань дотримання порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій. 

Закон України №71-VIII опубліковано в спецвипуску газети «Голос України» від 31 грудня 2014 року №254. З текстом Закону України №71-VIII можна ознайомитись за посиланням:http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/71-19.

 

О.А.Височина, заступник начальника ДПІ у м. Сєвєродонецьку   

Последние комментарии