Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події за добу станом на 14 січня 2015 року

Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події за добу станом на 14 січня 2015 року

Терористичний акт

13 січня до міської лікарні м. Щастя доставлено військовослужбовців Збройних сил України (1977, 1988 р.н.), які рухаючись на автомобілі по автодорозі у напрямку с. Плотина – с. Тепле Станично-Луганського району, підірвалися на невстановленому предметі. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 258 КК України. Поранених військовослужбовців направлено до лікарні м. Харкова.

Військові злочини

13 січня під час виконання службових обов’язків у районі с. Тошківка Попаснянського району військовослужбовець ЗСУ 1985 р.н. отримав міно-вибухову травму та осколочні поранення (підірвався на розтяжці). Даний факт зареєстровано.

13 січня військовослужбовець 1984 р.н. та координатор психологічної кризової служби 1976 р.н., проїжджаючи на автомобілі на автодорозі у напрямку м. Щастя – с. Передільське, потрапили під обстріл з автоматичної зброї. Жертв та постраждалих не має. Даний факт зареєстровано.

13 січня о 11.50 бойовики з території с. Весела Гора (підконтрольної ЛНР) здійснили артилерійський обстріл у напрямку території міського звалища м. Щастя та блокпосту Збройних сил України. Даний факт зареєстровано. Жертв та постраждалих немає.

Тілесне ушкодження

13 січня до Біловодської районної лікарні з будинку по вул. Артема с. Городище з тілесними ушкодженнями було госпіталізовано 4-місячне немовля з переломом обох плечових кісток. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 122 КК України. Виїздом на місце події співробітники слідчо-оперативної групи встановили, що дівчинка мешкає разом зі своєю 18-річною матір’ю та 22-річним раніше судимим батьком, який зловживає спиртними напоями. Так, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, батько спричинив тілесні ушкодження своїй доньці. Натепер дівчинку госпіталізовано до відділення дитячої травматології Лисичанської міської лікарні. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу чоловіку.

Незаконне заволодіння автотранспортом

13 січня до Сєвєродонецького міськвідділу міліції з заявою звернувся 31-річний місцевий мешканець про те, що у липні 2014 року він передав малознайомій жінці на тимчасове користування свій а/м «FIAT LINEA», д/з ВВ 1311 ВР, коричневого кольору. А у вересні 2014 року жінка повідомила йому, що невідомі особи незаконно заволоділи його автомобілем. Інші обставини події потерпілому не відомі. Даний факт зареєстровано. Проводиться подальша перевірка.

Того ж дня до Сєвєродонецького міськвідділу міліції поштою надійшла заява від керівництва ТОВ «Союз проект менеджмент» про те, що у період часу з 1 червня 2014 року та по теперішній час з території Будівельного об’єкту, який знаходиться в смт. Байрачки Перевальського району, особи з автоматичною зброєю, які відрекомендувалися представниками «ЛНР», незаконно заволоділи автотранспортом підприємства, а саме:
- сідловий тягач «МАЗ-642205», д/з АА 5138 ІТ;
- «МАЗ-551605», д/з АА 5192 КН;
- «МАЗ-551605», д/з АА 2873 ІТ;
- «МАЗ-551605», д/з АА 2875 ІТ;
- «МАЗ-551605», д/з АА 2867 ІТ;
- «МАЗ-551605», д/з АА 5135 ІТ;
- екскаватор «Cateprilla r CAT 322 C», д/з Т 00008 АІ;
- бетонозмішувальна установка «Moby Mix-3000». Даний факт зареєстровано.

Вилучення боєприпасів

24 грудня працівники військового комісаріату у приміщенні одного з відділень «Нової пошти» у м. Лисичанську виявили та вилучили синтетичну торбу, в якій знаходилось три гранати «РГД-5» та три запали. Даний факт зареєстровано. Проводиться перевірка.

13 січня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку Лисичанського міськвідділу міліції, за місцем мешкання 36-річного чоловіка, на вул. Горького м. Привілля у сараї виявили та вилучили: гранату «Ф-1», один запал, три детонатори з дротами та дві сигнальні ракети. Як пояснив чоловік, вказані предмети він знайшов улітку 2014 року на березі р. Сіверський Донець у районі м. Привілля та зберігав вдома. Даний факт зареєстровано. Вилучене спрямовано на дослідження. Проводиться перевірка.

Злочини проти громадської безпеки

13 січня до Попаснянського райвідділу міліції з СБУ надійшла інформація про те, що місцеві мешканці 1974 та 1994 р.н. з травня 2014 року по теперішній час беруть участь у незаконному збройному формуванні «ЛНР» у м. Стаханові. Дані факти внесені до ЄРДР. Уживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження підозрюваних.

13 січня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники Лисичанського міськвідділу міліції викрили місцевого мешканця 1973 р.н., який з травня 2014 року і по теперішній час бере участь у незаконному збройному формуванні «ЛНР». Уживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження підозрюваного.

13 січня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники Попаснянського райвідділу міліції викрили двох місцевих мешканців 1975 та 1987 р.н., які з липня 2014 року і по теперішній час беруть участь у незаконному збройному формуванні «ЛНР». Уживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження підозрюваних.

13 січня до Лисичанського міськвідділу міліції з СБУ надійшла інформація про те, що місцеві мешканці 1988 та 1991 р.н. з травня 2014 року і по теперішній час беруть участь у незаконному збройному формуванні «ЛНР». Уживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження підозрюваних.

Вилучення наркотиків

13 січня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку Марківського райвідділу міліції за місцем мешкання чоловіка 1976 р.н. на вул. 20 років Перемоги у смт. Марківка виявили та вилучили 30 грамів марихуани. Даний факт зареєстрований. Вилучене спрямоване на дослідження. Проводиться перевірка.

13 січня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники СБНОН Сватівського райвідділу міліції на вул. Широка у м. Сватове за місцем мешкання чоловіка 1988 р.н. виявили та вилучили 500 грамів марихуани. Даний факт внесений до ЄРДР. Вилучене спрямоване на дослідження. Проводиться перевірка.

13 січня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку Попаснянського райвідділу міліції на вул. І. Франко у м. Золоте–2 за місцем мешкання 24-річного чоловіка виявили та вилучили 20 грамів марихуани. Даний факт зареєстрований. Вилучене спрямоване на дослідження. Проводиться перевірка.

Того ж дня співробітники дільничних інспекторів міліції на вул. О. Кошевого та на вул. М. Гвардії у м. Золоте–2 за місцем мешкання двох 29–річних чоловіків виявили та вилучили речовину темно-зеленого кольору, за зовнішніми ознаками схожу на марихуану. Даний факт зареєстрований. Вилучене спрямоване на дослідження. Проводиться перевірка.

13 січня співробітники карного розшуку Біловодського райвідділу міліції під час особистого огляду 20-річного місцевого мешканця виявили та вилучили 10 грамів марихуани. Даний факт зареєстрований. Вилучене спрямоване на дослідження. Проводиться перевірка.

Безвісти зниклий

13 січня до Сєвєродонецького міськвідділу міліції з заявою звернувся 33-річний місцевий мешканець про те, що з 23 грудня не виходить на зв’язок його дідусь гр. Хандрус О.М., 1939 р.н., який мешкає у м. Стаханові. Перевіркою встановлено, що 23 грудня пенсіонер виїхав з м. Стаханова до м. Сєвєродонецька для переоформлення пенсії, о 19.00 того ж дня він виходив на зв’язок та повідомив, що він знаходиться на автовокзалі у м. Харкові, після чого зв’язок з ним було втрачено. Даний факт зареєстровано. Уживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження чоловіка.

Розкриття раніше скоєних злочинів

Розбої
У ході проведення оперативно-розшукових заходів за фактом спричинення тілесних ушкоджень та відкритого заволодіння особистим майном пенсіонерки 1937 р.н., який мав місце 12 січня на вул. Горняцька у м. Лисичанську, співробітники карного розшуку Лисичанського міськвідділу міліції викрили та затримали 22-річного місцевого мешканця. Вилучено речові докази. Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
У ході проведення оперативно-розшукових заходів за фактом розбійного нападу на магазин на кв. Енергетиків у м. Щастя, що мав місце 12 січня, співробітники Новоайдарського райвідділу міліції спільно з бійцями батальйону МВС України «Золоті Ворота» у вчинені розбійного нападу викрили та затримали трьох місцевих мешканців (1963, 1979 та 1984 р.н.). Вилучено речові докази. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваним.

 

ВЗГ ГУМВС України у Луганській області

Последние комментарии