11 грудня відбулося пленарне засідання 94-ої (позачергової) сесії Сєвєродонецької міськради

11 грудня відбулося пленарне засідання 94-ої (позачергової) сесії Сєвєродонецької міськради

На порядок денний були винесені важливі для життєдіяльності громади питання. 

Перше з них стосувалося внесення змін до міського бюджету. Це пов’язано з тим, що Сєвєродонецьк отримав додаткову дотацію з державного бюджету на вирівнювання фінансової забезпеченості в сумі 44 млн. грн. Частина коштів піде на оплату праці працівникам бюджетних установ міста з нарахуваннями, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, придбання медикаментів, постільної білизни та господарчих товарів для лікувальних закладів Сєвєродонецька, на витрати, пов’язані з проведенням заходів до Новорічних свят, у тому числі придбання подарунків тощо.

За рахунок раніше передбачених асигнувань виділено кошти на капітальний ремонт електричних мереж житлового будинку по вул. Федоренка, 25 та капітальний ремонт зовнішніх і внутрішніх електричних мереж в міському Палаці культури. 

За рахунок іншої субвенції з облбюджету передбачено 200 тис. грн. на заміну вікон в СЗШ №11, 12, в КДНЗ №14 «Білочка» та на капремонт санвузлів в СЗШ №17.

Жваве обговорення депутатів та представників громадськості міста, присутніх у сесійній залі, викликав розгляд питання затвердження Статуту територіальної громади м. Сєвєродонецька. 

Коментуючи хід сесії, міський голова В.В. Казаков підкреслив, що він, насамперед, висловлює подяку депутатам міської ради та членам робочої комісії, які злагоджено працювали над важливим для міста документом. 

– Цього року Сєвєродонецьк відзначив своє 80-річчя, а Статуту не мав. Отже, пленарне засідання 94-ої сесії можна вважати історичною подією. Звичайно, основоположний документ з часом буде доповнюватися, але головну справу зроблено саме сьогодні. Тому вітаю громадську спільноту з цією подією, – сказав В.В. Казаков. 

Щодо  бюджетного питання, то міський голова від імені громади і органів місцевого самоврядування подякував уряду України та особисто очільнику Луганської облдержадміністрації Геннадію Геннадійовичу Москалю за те, що, розуміючи всю складність фінансових справ, вони знайшли вихід, щоб підтримати Сєвєродонецьк і його соціальну інфраструктуру. 

– Міська рада неодноразово зверталася до Кабінету Міністрів з проханням виділити дотацію та воно зависало в повітрі. Затверджуючи бюджет міста, ми відчували дефіцит коштів і розраховували на допомогу держави. І ось вона надійшла, – повідомив Валентин Васильович.– Підкреслюю: не без допомоги губернатора, його виважених і цілеспрямованих дій. Тепер ми зможемо у повному обсязі профінансувати зарплатню всіх комунальних закладів міста. Додам, що кошти будуть направлені і на організацію Новорічних свят, придбання подарунків. Життя не зупинити, воно продовжується, і, вважаю, тепер нам стане жити трішки краще. А ще я дуже прошу депутатів зібратися у повному складі наприкінці року, щоб ми могли прийняти бюджет міста на 2015 рік.

Згідно з Законом України «Про доступ до публічної інформації» з рішеннями 94-ої (позачергової) сесії міськради можна ознайомитися на офіційному сайті міської ради.

 

Інформація газети «Сєвєродонецькі вісті»

Последние комментарии