«Айдар» передав Г.Москалю міського депутата Сєвєродонецька, якого підозрюють у сепаратизмі

У понеділок, 3 листопада, бійці «Айдару» передали голові Луганської ОДА Геннадію Москалю депутата Сєверодонецької міськради Івана Волчкова, котрий із 21 жовтня вважався зниклим безвісти. Після звернення Г.Москаля до міністра оборони Степана Полторака з’ясувалося, що І.Волчков перебуває в м.Щастя в батальйоні «Айдар». Депутат, котрого бійці батальйону запідозрили в сепаратизмі, за його ж словами, «займався волонтерською діяльністю, зокрема, допомагав по господарству».

– «Айдар» співпрацює з Геннадієм Москалем у пошуку безвісти зниклих людей, – сказав боєць батальйону Микола Греков. - Ми знайшли, Волчкова, і тепер його подальша доля буде визначатися правоохоронними органами.

Сам Волчков зазначив, що жодних заходів фізичного чи психологічного впливу бійці до нього не застосовували, тому претензій до «Айдару» він не має.

Г.Москаль попросив СБУ перевірити Волчкова на причетність до сепаратизму, зокрема, в організації незаконного референдуму в Сєверодонецьку. Після перевірки депутат пройде медкомісію у військкоматі і, якщо буде визнаний придатним, піде служити в Збройні сили України.

- За жовтень на території області було викрадено 62 людини, - повідомляє Г.Москаль. - Серед них 36 пропали безвісти на тимчасово окупованій території, і їх дані передані до міжнародної спостережної місії ОБСЄ. Всіх інших знайшли. Іван Волчков - останній зі списку зниклих.

 

Джерело: Луганська облдержадміністрація

Последние комментарии