Щодо забезпечення реалізації виборчого права громадян

Щодо забезпечення реалізації виборчого права громадян

30 вересня відбулося чергове засідання Координаційної групи щодо забезпечення сприяння діяльності відділу ведення Державного реєстру виборців.

Основним було розглянуто питання щодо забезпечення реалізації виборчого права громадян, у тому числі виборців, які нездатні пересуватися самостійно, громадян без визначеного місця проживання та осіб, які прибули на територію м. Сєвєродонецька з зони АТО (Луганської, Донецької областей) або з Автономної Республіки Крим.

Акцентовано увагу на тому, що голосування буде проводитися з 8.00 до 20.00 26 жовтня 2014 року на виборчих дільницях, що були утворені на постійній основі для виборів народних депутатів України 2012 року за винятком перенесення приміщень для голосування з ПК хіміків (вул. Леніна, 37) до дитячо-юнацької спортивної школи №2 (вул. Сметаніна, 5а) та з ДП «Інститут азотної промисловості і органічного синтезу» (вул. Вілесова, 1) до СЗШ №13 (вул. Маяковського, 19).

Начальник відділу ведення Державного реєстру виборців м. Сєвєродонецька Олена Ткачова також повідомила, що попередні списки виборців буде передано дільничним виборчим комісіям до 14 жовтня, а уточнені – до 23 жовтня 2014 року включно.

По завершенні засідання були прийняті рекомендації, зокрема щодо:
– організації роботи з підготовки попередніх та уточнених списків виборців для проведення позачергових виборів народних депутатів України 26 жовтня 2014 року; 
– ведення роз’яснювальної роботи стосовно голосування на дому (як за місцем реєстрації, так і за місцем фактичного проживання (перебування)) виборців, нездатних пересуватися самостійно, а також можливості подання відповідної письмової заяви до дільничної виборчої комісії при бажанні цієї категорії громадян голосувати на дільниці; 
– проведення роз’яснювальної роботи з громадянами, які прибули з зони АТО, особами, які не мають визначеного місця проживання, щодо можливості голосування за місцем зареєстрованого тимчасового перебування.

Последние комментарии