Військовий збір: нюанси оподаткування деяких доходів

Військовий збір: нюанси оподаткування деяких доходів

Оподаткування лікарняних

ДПІ у м.Сєвєродонецьку повідомляє, що  військовим збором  на загальних підставах оподатковуються виплати по листках непрацездатності (оплата перших п’яти днів тимчасової непрацездатності за рахунок коштів роботодавця та допомога по тимчасовій непрацездатності), оскільки  такі виплати з метою оподаткування військовим збором прирівнюються до заробітної плати.

Соціальні виплати по вагітності і пологах

Відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами є соціальною відпусткою та фінансується  з коштів державного соціального страхування. Отже, сума соціальної допомоги по вагітності та пологам не підлягає оподаткуванню військовим збором. При цьому, якщо працедавцем здійснюються виплати на користь працівників, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною та мають систематичний характер і відносяться до структури заробітної плати, то такі виплати є об’єктом оподаткування військовим збором.

Середній заробіток мобілізованих

За громадянами України, які проходять військову службу за призовом під час мобізації, на особливий період, але не більше одного року, зберігаються місце роботи (посада), середній заробіток на підприємстві, в установі, організації незалежно від підпорядкування та форм власності.  Тобто, нарахування середнього заробітку на час виконання державних або громадських обов'язків є гарантійною виплатою, входить до складу додаткової заробітної плати та є об'єктом оподаткування військовим збором на загальних підставах.

Последние комментарии