Нові традиції: клятва вчителя

Нові традиції: клятва вчителя

В Україні вже існує традиція презентувати педагогічний досвід вчителів, які атестуються;       розвивати в них уміння об'єктивно оцінювати результати своєї праці; стимулювати безперервну фахову та загальну освіту педагогів школи, активізувати їхню творчу професійну діяльність.

Та головне – це вірність своїй професій та тим цінностім, які сповідає вчитель: повагу для батьків і Батьківщини, доброту та любов до ближнього, повагу до дитини.

Нам, небайдужим педагогам та батькам, дуже хочеться, щоб традицією стала в наших школах Клятва вчителя. Адже педагоги – творці душі людини, і як у медицині головним повенне бути  - не нашкодь.

Публікуємо слова Клятви вчителя, складені вчителями України на обговорення в нашому місті.

Клятва  вчителя

Я, вчитель початку ХХІ століття, глибоко усвідомлюю свою відповідальність перед майбутнім нашим суспільством, перед нашою Державою, перед Людством : мій найвищий обов’язок в тому, щоб кувати щастя кожного мого учня, всього суспільства, сприяти процвітанню і розвитку життя на Землі.

На виконання свого високого покликання клянусь бути скрізь взірцем Нової Людини для своїх учнів, нести їм свою переконаність, моральність, знання.

Клянусь стати для своїх учнів старшим другом, надією і опорою.

Пишатися своєю професією.

Клянусь постійно шукати в кожному учневі індивідуальні багатства його душі, спиратися на них, розвивати їх.

Клянусь боротися за добре ставлення до дитини усіх дорослих, що її оточують.

Клянусь завжди, навіть у найскладніших обставинах , залишатися оптимістом у ставленні до кожного мого учня, боротися за нього, проявляти терпіння, очікувати результатів своїх педагогічних зусиль.

Клянусь постійно підвищувати власний професійний рівень, у своїй педагогічній діяльності використовувати досягнення науки, передовий досвід колег, проявляти творчість, боротися проти відсталості, рутини і бездушності в школі.

 

Громадський рух «ОЧИЩЕННЯ»

Последние комментарии