Особливості заповнення податкової накладної з ПДВ

Форма податкової накладної затверджена наказом Міністерством доходів і зборів України від 14.01.201410, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 30 січня 2014 р. за N185/24962 «Про затвердження Форми податкової накладної та Порядку заповнення податкової накладної» (далі - Порядок №10).

Згідно із п.3 Порядку № 10 заповнення податкової накладної, податкова накладна виписується у день виникнення податкових зобов’язань продавця. Дата виписки податкової накладної заповнюється цифрами у такій послідовності: день місяця (дві цифри), місяць (дві цифри), рік (чотири цифри). При цьому крапки, коми та інші розділові знаки в даті виписки податкової накладної не проставляються.

Порядок № 10 має чіткі вимоги щодо заповнення дати виписки податкової накладної, то інші дати, які вказуються в податковій накладній, додатку 1 до податкової накладної, розрахунку коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної, слід заповнювати в аналогічному порядку без розділових знаків.

При цьому, наявність чи відсутність крапок, ком або інших розділових знаків в графі 2 «Дата виникнення податкового зобов’язання» податкової накладної не є підставою для визначення порушень в написанні дати такої податкової накладної.

Згідно з пп.«в» та пп.«д» п.201.1 ст.201 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VIіз змінами та доповненнями у податковій накладній зазначаються в окремих рядках обов’язкові реквізити, зокрема, повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім’я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, - продавця товарів/послуг та повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім’я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, - покупця (отримувача) товарів/послуг.

Враховуючи зазначене, в полях «Найменування продавця» та «Найменування покупця» податкової накладної зазначається назва юридичної особи, яка відповідає назві, зазначеній в статутних документах такої особи.

У разі якщо обов’язкові реквізити податкової накладної, які стосуються повної або скороченої назви продавця та покупця, відповідають назві, зазначеній в статутних документах таких осіб, але розмір літер такої назви не співпадає, така податкова накладна визнається дійсною.

 

Ольга Височина, заступник начальника ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии