Про результати роботи управління податкового аудиту ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Основним завданням підрозділу податкового аудиту ДПІ у м. Сєвєродонецьку є виявлення й руйнування схем ухилення від оподаткування і мінімізації податкових зобов’язань платниками податків. Так, з початку поточного року за результатами 46 документальних перевірок юридичних осіб донараховано 4126 тис. грн., повідомив начальник ДПІ у м. Сєвєродонецьку Сергій Погорєлий.

В порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість перевірок зменшилась в два рази, а донарахування збільшились на 7 відсотків.

Також, проводиться робота з ліквідації податкових «ям» – виявлення підприємств, які не маючи активів, штучно формують іншим підприємствам податковий кредит, через що до бюджету не надходять значні суми податку на додану вартість. Так, за результатами перевірки одного з підприємств – «вигодонабувачів» встановлено факт формування податкового кредиту за рахунок фіктивних контрагентів, що призвело до заниження ПДВ в сумі 871,5 тис. грн. та податку на прибуток – 678,9 тис. грн.

Також Сергій Степанович зазначив, що при веденні будь-якого виду господарської діяльності завжди існує ризик. Але цей ризик можна звести до мінімуму, якщо не тільки довіряти, але і все ретельно перевіряти. Що стосується питань оподаткування, то сучасні технології дозволяють дізнатися, наскільки легально працює той або інший суб'єкт господарської діяльності, чи не анулюване у нього свідоцтво платника податку на додану вартість, чи не є він податковим боржником, чи є у нього працівники та ін. Достатньо тільки звернутися до відповідних електронних сервісів Міндоходов.

Достатня інформаційна база, створена Міндоходів, впровадження різного роду електронних сервісів, підвищення якості адміністративних, інформаційних і консультативний послуг, які надаються платникам податків, створюють всі умови для сумлінного ведення господарської діяльності і сплати податків і зборів. Все це дозволяє знизити до мінімуму ризики порушення податкового законодавства «по незнанню». Тому якщо платник не переслідує мети умисного ухилення від сплати своїх податкових зобов'язань, то він навряд чи потрапить у поле зору податкової інспекції і може сміливо зосередитися на розвитку свого бізнесу.

Последние комментарии