РЕЗОЛЮЦІЯ Засідання круглого столу

РЕЗОЛЮЦІЯ

Засідання круглого столу

«Забезпечення безпеки на території м. Сєвєродонецька у передвиборчий, виборчий, а також в період проведення свят», який ініційовано громадською радою

при Сєвєродонецькій міській раді

м. Сєвєродонецьк

16.04.2014 року

 

Учасники засідання круглого столу «Забезпечення безпеки на території м. Сєвєродонецька у передвиборчий, виборчий період, а також в період проведення свят», який ініційовано громадською радою при Сєвєродонецькій міській раді, що відбувся 16.04.2014 в конференц-залі Сєвєродонецької агенції розвитку громади, вимушені констатувати, що напруга в суспільстві та протистояння приводить до протиправних дій з боку радикально налаштованих осіб.

В зв’язку з цим, ми, учасники круглого столу:

1.                ВВАЖАЄМО, що 06 квітня 2014 року відбулися хуліганські дії по відношенню до учасників флеш-мобу «З Україною в серці» агресивно налаштованим населенням. Сподіваємось на ретельне розслідування цієї ситуації з боку правоохоронних органів.  Вимагаємо офіційних пояснень щодо персональної відповідальності осіб з числа представників правоохоронних органів, які відмовлялись захищати учасників мирної акції, про проведення якої було заздалегідь офіційно повідомлена міська влада.

2.                ВВАЖАЄМО, що в умовах, які склалися, надзвичайно важливо забезпечити правопорядок, зберегти спокій громадян, не допустити місцевих протистоянь, самосудів та вандалізму.

3.                ЗАСУДЖУЄМОбудь-які прояви радикалізму, нацизму, сепаратизму і зазіхання на територіальну цілісність України, та вимагаємо від правоохоронних органів забезпечення правопорядку відповідно до Конституції та діючого законодавства України щодо адекватної відсічі будь-якому насильству й порушення прав і законних інтересів кожного мешканця міста.

4.                ПРОПОНУЄМОвиконавчому комітету Сєвєродонецької міської ради прийняти рішення щодо перенесення дати святкування Дня міста (25 травня 2014 року) в зв’язку з тим, що День міста співпадає з датою проведення  виборів Президента України, під час яких правоохоронні органи міста будуть задіяні для забезпечення правопорядку на виборчих комісіях.

5.                ПРОПОНУЄМО виконавчому комітету Сєвєродонецької міської ради разом з активними громадськими організаціями розробити заходи щодо обмеження продажу алкоголю в період проведення міських свят та під час масових заходів.

6.                ПРОПОНУЄМО керівникам громадських організацій, об’єднань громадян та політичних партій відмовитись від проведення будь яких політичних заходів в місті та підписати про це відповідний меморандум.

7.                ПРОПОНУЄМО керівникам правоохоронних органів створити телефонну «гарячу лінію» з питань порушень порядку в передвиборчий період на території міста.

8.                ЗВЕРТАЄМОСЬ до всіх керівників підприємств, установ, інших організаціях міста, незалежно від форми власності, не політизувати травневі свята та провести роз`яснювальну роботу серед  своїх трудових колективів.

9.                ЗАКЛИКАЄМО усіх сєвєродончан утримуватися від насилля та протистояння у будь-якому їх прояві.

          Нам разом жити в нашому місті.

         Ми завжди пишаємося інтелектуальним потенціалом нашого міста – міста хіміків, науковців, підприємців, міста інтелігентних та творчих людей; нас завжди вирізняли толерантність, повага до людей з іншими поглядами.

         Ми маємо показувати приклад іншим в цей важкий для країни час. Всі проблемні питання повинні вирішуватися виключно у правовому полі, з дотриманням верховенства прав людини і законодавства України та інтересів суспільства.

10.          ЗВЕРТАЄМОСЬ до всіх відповідальних сєвєродончан - сьогодні наше спільне завдання – зберегти порядок, спокій та законність у нашому рідному місті, сприяти його стабільній життєдіяльності.

11.          Ми готові зробити все можливе заради об’єднання суспільства, розвитку Сєвєродонецька і України.

Последние комментарии