Всеукраїнська акція - День відкритого декларування

8 квітня 2014 року  працівниками  Центру обслуговування платників ДПІ у м.Сєвєродонецьку, в рамках всеукраїнської акції – День відкритого декларування, проведено ряд  інформаційно -  роз’яснювальних заходів   серед населення міста щодо декларування громадянами доходів, отриманих у 2013 році.

Під час проведення заходу платникам було надано  інформацію про терміни проведення компанії декларування, хто зобов’язаний, а хто має право подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, хто звільняється  від обов’язкового її подання,  практичну допомогу в заповненні декларацій про майновий стан  та тематичні брошури.

Разом з цим, ДПІ звертає увагу населення, що Порядок подачі річної декларації передбачений статтею 179 Податкового кодексу України. На сьогоднішній день наказом Миндоходов від 11.12.2013  №793 затверджено  форму Податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкцію щодо її заповнення.  Податкова декларація є уніфікованою  та єдиною для всіх законодавчо встановлених випадків її подання. На цей час вона містить основний перелік доходів, що підлягають включенню до загального річного оподатковуваного доходу. Додатками до декларації також передбачено розрахунки окремих видів доходів (витрат). Термін подання декларацій про майновий стан  і доходи отриманні у 2013 році – до 1 травня 2014 року.

Більш детальну інформацію щодо Порядку подачі річної декларації про майновий стан  громадяни міста мають можливість отримати на сайті Міністерства доходів і зборів України – min.rd.gov.ua, або безпосередньо в  Центрі обслуговування платників податків ДПІ у м. Сєвєродонецьку з понеділка по п’ятницю - з 9 год.  до 20 год., в суботу з 9 год. до 16 год. 

Последние комментарии