В Рубіжному виготовлятимуть біоетанол

Спиртове паливо вироблятиме науково-виробниче підприємство «Зоря». Там з нового року розпочалось будівництво нового екологічного заводу на площі близько шести гектарів. Це буде унікальне виробництво, аналогів якому немає ані в Україні, ані в СНД, - відзначив Міністр палива та енергетики Юрій Бойко, який був присутнім на урочистому старті нового будівництва на «Зорі».

Як повідомили в облдержадміністрації, завершити будівництво на заводі планують у 2015-му році. Потужності підприємства дозволять випуск до тридцяти тисяч тонн біоетанолу на рік. Попутною продукцією буде зернова барда і вуглекислота. Директор обласного департаменту промисловості та енергозбереження Дмитро Дрожжин каже, реалізація актуального проекту з виробництва спиртового палива позитивно відобразиться на економічному стані самого підприємства і області в цілому.

Дмитро Дрожжин, директор облдепартаменту промисловості та енергозбереження: “Мы ожидаем, что в это предприятие будет вложено 470 миллионов гривен. В результате, в течение ближайшего периода, по завершению строительно-монтажных работ, ориентировочно в 2015-м году, планируется, будет смонтирован весь комплекс, и начнется выпуск заявленной продукции (это биоэтанол). Мощность этого производства – 30 тысяч тонн. Это восьмая» 

 

Источник lot.lg.ua

Последние комментарии