Як не потрапити на гачок злочинців

“Ваш син збив людину. Якщо ви хочете уникнути проблем - переведіть гроші на такий-то рахунок”. Про подібну телефонну аферу говорять багато і повсюдно. Але жалісливі батьки продовжують потрапляти на гачок шахраїв і кладуть необхідні кошти на рахунок злочинців. Зрозумівши свою помилку люди звертаються до міліції, але повернути гроші буде надзвичайно складно.

Такі випадки — не рідкість і у нашому місті. З кожним роком злочинці вигадують все більш вдосконалені способи обдурити довірливих городян.

Найбільш поширеним шахрайством в Україні наразі є афери з платіжними картками. Особливо у сфері інтернет продажу. Схема практично однакова. Шахраї телефонують за вашою об’явою, запитують прізвище, ім’я, по-батькові та номер банківської картки. Потім вам дзвонить начебто банківський працівник. Каже, що на ваш рахунок хочуть перевести кошти, а тому потрібно пройти авторизацію. Забиваючи голову фінансовими термінами, шахраї вивідують код, входять в банківську систему і переводять гроші на свій рахунок.

Потрібно остерігатися і шахрайок, які пропонують зняти з вас порчу. Увійшовши у довіру, вони напрошуються у квартиру і там, шляхом нехитрих маніпуляцій, позбавляють своїх жертв зурочення, а заразом з ним грошей і коштовностей.

Оминати потрібно й тих, хто пропонує біологічно-активні добавки для лікування серйозних хвороб та інші інноваційні лікувальні прилади. Наївно вважати, ніби жертви шахраїв тільки малограмотні особи. Більшість тих, хто попався на приманку - освічені люди, але й їм не вистачає обізнаності, щоб убезпечити себе і свої фінанси.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии