Популяризація спорту і фізкультури

Чергове зібрання правління громадської організації “Сєвєродонецька рада ветеранів фізичної культури і спорту” пройшло з вельми поважних причин: в числі питань порядку денного — вступ до Всеукраїнської спілки громадських організацій “Асоціація ветеранів спорту України”. Засідання було розширеним — в ньому, крім сєвєродонецьких ветеранів спорту, взяв участь гость з Києва - віце-президент “Асоціації ветеранів спорту України” Олександр Коваль, народний депутат України Олексій Кунченко, представники міськради і члени кількох громадських організацій Сєвєродонецька.

Відновити славу Сєвєродонецька, як міста молоді й спорту — такої благородної мети прагне досягнути ГО “Сєвєродонецька рада ветеранів фізичної культури і спорту”. Нещодавно відбулось зібрання правління цієї організації. Засідання було розширеним, адже проходило за участю численних гостей - віце-президента Всеукраїнської спілки громадських організацій “Асоціація ветеранів спорту України” Олександра Коваля, народного депутата України Олексія Кунченка, Миколи Любимова — президента Міжнародної ГО “Вимпел України”, а також представників міськради і членів кількох громадських організацій Сєвєродонецька. Порядок денний містив 5 питань, першим з яких була пропозиція вступу місцевої організації ветеранів спорту до “Асоціації ветеранів спорту України”, про яку розповів її віце-президент Олександр Коваль.

За вступ проголосували одностайно, адже таке об'єднання стане корисним у справі популяризації спорту і фізкультури. Наразі Асоціація готується до участі у великому спортивному заході, який пройде вже за участю сєвєродончан. Олександр Коваль вручив голові правління “Сєвєродонецької ради ветеранів фізкультури і спорту” Віктору Журбі форму, в якій він в числі збірної України, представлятиме нашу державу на вісьмох Всесвітніх спортивних іграх ветеранів в Турині.

 

Щоб краще познайомити київських гостей зі спортивним Сєвєродонецьком, заступник міського голови Сергій Терьошин розповів про численні спортивні заходи, які проводяться в місті практично впродовж всього року. Про відродження старих традицій та започаткування нових, а також про зусилля міськвлади для збереження існуючої спортивної бази.

З боку міської влади гостей вітав секретар міськради Андрій Гавриленко. Велику увагу на засіданні приділили обговоренню питання щодо подання міськраді пропозиції присвоїти скверу, що поряд Льодового Палацу спорту, назву “Сквер спортивної слави” та провести там відповідне тематичне оздоблення. Підтримавши таку ідею, взялися за обговорення проблем, пов'язаних із самим Палацом, про підтримку видів спорту, для яких необхідна льодова арена, адже в місті збережений тренерський склад і з фігурного катання, і з хокею, а місцева хокейна команда “Хімік” - срібний призер відкритого чемпіонату Донецької області серед аматорів. Питанням пошуку ресурсів для відновлення Льодового палацу спорту активно займається і міська влада, і народний депутат України Олексій Кунченко. На сьогодні вже складено кошторис для приведення до ладу самої споруди.

Відновлення самої льодової арени — справа значно дорожча, і тут без участі держави не обійтись, зазначив Олексій Кунченко та пообіцяв свою підтримку як народного депутата в просуванні даного питання.

Ще один проект обговорювався на засіданні правління громадської організації ветеранів спорту — створення книги про спортивні традиції Сєвєродонецька, яка б розповіла сучасникам про славетних спортсменів нашого міста. Презентацію проекту, який підтримали одноголосно, підготувала редактор газети “Мой город” Тетяна Вергун.

“Сєвєродонецька рада ветеранів фізкультури і спорту” - молода громадська організація, яка охоче приймає до себе нових членів. Так на зібранні було ухвалено рішення про включення в її ряди ще чотирьох видатних спортсменів минулих літ, які і зараз беруть активну участь в житті рідного міста, а саме Тетяну Віннічук, Миколу Трембача, Василя Кравцова та Геннадія Кунджапова.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии