Важливий вибір

У Міському палаці культури пройшов профорієнтаційний захід для майбутніх абітурієнтів та їх батьків. Наразі чотири потужних заклади професійно-технічного навчання, хіміко-механічний технікум і технологічний інститут Сєвєродонецька готові гостинно відчинити свої двері для випускників шкіл нашого та інших міст.

З можливостями і перевагами отримання середньо-професійної, спеціальної та вищої освіти у рідному місті, знайомили майбутніх абітурієнтів, випускників 9 та 11 класів шкіл міста і їх батьків навчальні заклади Сєвєродонецька. Для тих, хто стоїть перед вибором майбутньої професії — тут безліч пропозицій: від набуття актуальних нині на ринку праці робітничих спеціальностей до занять наукою після отримання найвищих ступеней освіти.

Хто, як не батьки хвилюються за майбутнє своїх дітей, навчання дітей під боком їх влаштовують навіть більше, аніж столичне студенство.

Пробувати дійсно слід, але враховуючи не лише свої бажання і фінансові можливості, а ще й попит ринку праці - основний фактор у подальшому працевлаштуванні.

Переваг у профтехосвіти безліч: набуття фаху, а разом з тим середньої освіти, зарахування років навчання у трудовий стаж, можливість отримання диплому молодшого спеціаліста і перспективи продовження навчання у вишах, оминаючи ЗНО, одразу із зарахуванням на 2-3 курс інституту. Тим більше у Сєвєродонецьку діє міська програма з підготовки молодих кваліфікованих робітників і сприяння їх соціального захисту.

Свої пропозиції щодо навчання яскраво презентувати майбутнім абітурієнтам й ще два потужних навчальних заклади Сєвєродонецька, що готують спеціалістів та науковців такої важливої для міста й регіону хімічної галузі — Хіміко-механічний технікум і Техноголічний інститут.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии