Міські школи протестували нову форму проведення ЗНО

Зовнішнє незалежне оцінювання для десятикласників провели 26-27лютого у шести закладах освіти Сєвєродонецька — 10, 12, 17, 18 школах, навчально-виробничому комбінаті та в багатопрофільному ліцеї. Це тестування проводилося он-лайн за ініціативи Івано-Франківського та Донецького регіональних центрів оцінювання якості освіти і було діагностичним, як апробація нових форм проведення ЗНО. Крім того це стало для десятикласників корисним досвідом перед проходженням тестування у випускному класі.

Українська мова та за вибором історія України чи математика — рівень опанування саме цих шкільних дисциплін визначало діагностичне он-лайн тестування, в якому взяли участь сєвєродонецькі десятикласники. Експеримент Івано-Франківського та Донецького регіональних центрів оцінювання якості освіти, підтриманий Управліннями освіти й науки Донецької і Луганської областей, допоміг в апробації нових форм проведення ЗНО, опрацюванні програми он-лайн тестування, оперативному отриманню інформації про рівень знань сьогоднішніх десятикласників тощо. Школярі ж отримали корисний досвід проходження ЗНО.

Кожний учасник діагностичного он-лайн тестування був забезпечений персональним Інтернет-кабінетом, тобто сторінкою в Інтернеті, доступ до якої здійснювався за персональним логіном та паролем на сайті. Реєстрацією учасників займався відділ освіти. Всі десятикласники мали можливість заздалегідь потренуватися. Та все одно без хвилювання не обійшлося.

Ті, хто під час тестування отримав високі бали, мали можливість перенести свої оцінки до класних журналів. Та в будь-якому випадку підсумки діагностичного он-лайн оцінювання ні в якому разі не будуть використовуватись для організаційних висновків.

 

 

Источник http://stv.ua

Последние комментарии