Долучитися до вивчення флори і фауни юним сєвєродончанам пропонує ЦЕНТУМ

2012 рік колишня сєвєродонецька станція юних натуралістів провела в новому статусі — Сєвєродонецький міський Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді. Тепер це профільний позашкільний навчальний заклад. Місяць тому СМ ЦЕНТУМ отримав також свідоцтво про атестацію.

У 2013 році сєвєродонецький міський Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді відзначатиме 58 років своєї діяльності. Колишня станція юних натуралістів є найстаршим позашкільним закладом міста. Сьогодні в ньому, у 26 гуртках різних спрямувань, навчається понад 420 дітей.

Основними напрямками роботи Центру є екологічна освіта, профорієнтаційна, дослідницька та практична робота і трудове виховання. Між іншим, у Центрі навчаються майбутні квітникарі, флористи-фітодизайнери, ладшафтні дизайнери, екологи; існує гурток любителів свійських тварин.

Всю різнопрофільну виховну та методичну роботу у СМ ЦЕНТУМ здійснюють 9 педагогів, які тісно співпрацюють з робітниками шкіл та позашкільних закладів. Практична база Центру складається із 6-ти оранжерей з осередком на базі 17-ї школи, де також є і учбово-дослідницька ділянка для догляду за рослинами на відкритому повітрі влітку. Така масштабна робота проводиться лише в Сєвєродонецьку з усієї Луганської області. Недарма всеукраїнський семінар 2011-го року по роботі з рослинами у закритому грунті був проведений саме в нашому місті. Рослини, вирощені на базі Центру, розповсюджуються в усі школи міста та позашкільні заклади. Крім того, розширюючи напрямки своєї діяльності, СМ ЦЕНТУМ на чолі з директором Оленою Зельською і за підтримки міськради створив на базі 17-ї школи унікальний музей кімнатних рослин. Тут розміщуються найбільш великі та об’ємні екземпляри, які не підходять для звичайних приміщень. У 2012 році музею виповнилося 5 років. Крім колекції рослин, що вирощувалась понад 20 літ, тут є безліч інших цікавих природних екземплярів.

СМ ЦЕНТУМ бере активну участь у всеукраїнських та обласних конкурсах природооохоронного спрямування. Наразі триває конкурс пташиних годівниць. Підбиваються підсумки новорічного змагання “Замість ялинки — букет“. На обласному етапі роботи сєвєродонецьких юннатів з цього конкурсу вже визнані кращими. Композиції-переможці чекають оцінки київського національного екологічного центру.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии