У Борівському через чадний дим загинуло двоє пенсіонерів

9 січня у селищі Борівське сталася пожежа із людськими жертвами. Загинуло двоє пенсіонерів. Служба МНС повідомляє, що це вже 4 пожежа за останні 5 днів.

Пожежа у Борівському за адресою Леніна, 85 розпочалася зранку 9 січня. Через деякий час сусіди відчули запах гарі. О восьмій сорок про це було повідомлено у 12-ту пожежну частину. Через 50 хвилин лихо було ліквідоване. Попередню причину загоряння служба МНС бачить у безтурботному ставленні хазяїв оселі до своєї безпеки або ж у розладженій системі пічного опалення.

Хоч пожежа не мала великого розповсюдження, вона таки потягла за собою людські жертви. Чадним димом задихнулося подружжя пенсіонерів Архипових. Їм обом було по 70 років. Дітей та близьких родичів загиблі не мали.

Сєвєроднецька служба МНС підкреслює: подібна загибель одиноких пенсіонерів не є виключною. Часто пожежі виникають саме в тих будинках, де проживають одинаки та люди похилого віку. Саме вони врядигоди забувають ганчірки та одяг поблизу джерел тепла, не гасять пічне опалення на ніч.

Найбільше ризикують мешканці сіл та хазяї особистих будинків. Так, кожної зими у приміських селах Сєвєродонецька трапляється близько 20 пожеж, деякі — з людськими жертвами.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии