Капітальні інвестиції

За січень–вересень 2012р. підприємствами та організаціями Луганської області за рахунок усіх джерел фінансування освоєно 5268,3 млн.грн. капітальних інвестицій, що у порівняних цінах на 29,4% більше від обсягу капітальних інвестицій за відповідний період попереднього року.

Найвагомішу частку капітальних інвестицій (99,0% загального обсягу) освоєно в матеріальні активи, з яких у машини, обладнання та інвентар і  транспортні засоби – 54,9% усіх інвестицій, у будівлі та споруди – 37,4%. У нематеріальні активи вкладено 1,0% загального обсягу капітальних інвестицій, з яких 42,8% становили витрати на програмне забезпечення та бази даних, 11,4% –  на комерційні позначення, об’єкти промислової власності, авторські та суміжні права, патенти, ліцензії тощо.

Як і раніше, головним джерелом фінансування капітальних інвестицій залишаються власні кошти підприємств та організацій, за рахунок яких освоєно 81,8% загального обсягу. З державного та місцевих бюджетів виділено 10,7%  капітальних інвестицій (у січні–вересні 2011р. – 7,8%); частка кредитів банків та інших позик становила 3,1% (торік – 6,0%). Населенням інвестовано на індивідуальне житлове будівництво 3,6% (1,7%) загального обсягу коштів.

Найбільшу частку капітальних інвестицій (72,0%) освоєно підприємствами промислових видів діяльності, обсяги яких порівняно з січнем–вереснем 2011р. зросли на 27,5%. Інвестиції підприємств добувної промисловості зросли на 16,4%, із виробництва і розподілення електроенергії, газу та води – на 57,9%.

У січні–вересні 2012р. збільшилися обсяги капітальних інвестицій, освоєні установами освіти та державного управління (у 2,1 раза по кожному виду діяль-ності), підприємствами сільського господарства, мисливства, лісового госпо-дарства та діяльності готелів та ресторанів (в 1,7 раза по кожному виду діяль-ності), будівництва (в 1,6 раза), підприємствами, що здійснюють операції з неру-хомим майном, оренди, інжинірингу та надання послуг підприємцям (на 4,4%), торгівлі, ремонту автомобілів, побутових виробів та предметів особистого вжитку (на 1,8%).

Скоротилися на 26,2% обсяги капітальних інвестицій, освоєні установами й закладами охорони здоров’я та надання соціальної допомоги, на 25,9% – підпри-ємствами з надання комунальних та індивідуальних послуг, діяльності у сфері культури та спорту, на 14,7% – діяльності транспорту та зв’язку, на 5,9% – фінансової діяльності.

 

 

Повідомлення Головного управління статистики у Луганській області

Последние комментарии