В Сєвєродонецьку проходила щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

З 25 листопада по 10 грудня 2012 року в Сєвєродонецьку проходила щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», в ході якої міським Центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді було проведено заходи роз’яснювального характеру, які дають розуміння, що таке насильство, як можна проти нього виступити, куди і до кого звернутися.

Під час акції в центрі зайнятості, навчальних закладах міста: ВПУ № 92, ЗОШ № 7, 17, 15, 18, проводилася лекції та бесіди, відеолекторії:  "Ґендерне спілкування", «Торгівля людьми», «Насильство. Види покарання», «Біле рабство існує?»,   «Що таке гендер? Проблеми гендерного насильства», «Протидія торгівлі людьми. Причини. Наслідки. Відповідальність».  У заходах приймали участь школярі та їх батьки,  вчителі, волонтери Центру,  студентська та  безробітня молодь.

За сприянням кримінально-виконавчої інспекції проведені індивідуальні бесіди, лекції з умовно засудженими особами, неповнолітніми, засудженими без позбавлення волі, з питань реалізації і захисту прав людини та профілактики насильства.

Службою соціальної підтримки сім'ї  Центра сім'ям, які перебувають під соц. супроводом як сім’ї  у складних життєвих обставинах, дітям-сиротам, випускникам інтернатних закладів надано правову та соціально-педагогічну допомогу з різних питань: отримання посвідчення на проживання, захисту майнових прав, отримання документів, що засвідчують особу, переоформлення документів на поновлення опіки, піклування,  поновлення родинних стосунків, тощо.

 

Новосельцева Н.І., головний спеціаліст, юрисконсульт  СМЦСССДМ

Последние комментарии