Своїми ідеями та проектами молоді сєвєродончани поділилися з міським головою

Залучити якомога більше молодих людей до активної участі у житті місцевої громади – саме така мета проекту обласної громадської організації Бізнес-клуб «Європейський вибір», генеральним партнером якої виступила ще одна громадська організація «Сєвєродонецька молодіжна рада». В рамках цього проекту, який стартував у липні і розрахований на один рік, заплановано і вже проведено чимало заходів і цікавих зустрічей, зокрема зустріч ініціативної групи проекту з міським головою Валентином Казаковим.

Днями відбулась зустріч ініціативної групи проекту під назвою «Демократичні моделі залучення молоді до активної участі у житті місцевої громади» з міським головою Валентином Казаковим і секретарем міськради Андрієм Гавриленком. Дванадцятеро юних людей — представників учнівської, студентської та працюючої молоді намагалися донести до керівництва міста мету свого проекту, поділитися очікуваними результатами і заручитись підтримкою влади у своїй діяльності.

В рамках проекту ними вже проведено Круглий стіл «Молодь і громада: спільні виклики, спільне майбутнє», робочу нараду з представниками навчальних закладів всіх рівнів міста, здійснено робочу поїздку до Львова з метою ознайомлення з досвідом роботи молодіжних організацій цього міста і його подальшого використання на практиці у нашому регіоні. Кінцевою метою проекту має стати підписання Угоди «Про співробітництво Молодіжної Ради з міською радою». Молодіжна Рада в даному розумінні – це не громадська організація, а дорадчий орган у складі п’ятдесятьох учасників – учнів 9-11 класів всіх шкіл міста, ПТУ, технікуму, трьох вишів і представників працюючої молоді від основних підприємств —які доноситимуть потреби молоді Сєвєродонецька до виконавчих органів міської влади. Обрання членів Молодіжної ради передбачається провести на кшталт справжніх виборів. Адже участь молоді у таких виборах може стати їх першим позитивним досвідом у формуванні представницьких органів, саме тому вибори планують деталізувати і провести прозоро та неупереджено.

Проект викликав зацікавленість міського голови Валентина Казакова. Зі свого боку, навівши приклади з історії, Валентин Васильович, закликав молодь бути більш грамотними, обізнаними, аналізувати політичну ситуацію в країні, підвищувати громадську свідомість, налагоджувати результативні комунікативні відносини з іншими громадськими організаціями, залучати своїх однолітків до різноманітних заходів і проектів, які б розвивали в них почуття гідного громадянина своєї країни і свого міста.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии