В Лисичанську податківці вирішують проблему підприємницьких боргів через діалог з представниками бізнесу

У приміщенні податкової інспекції м. Лисичанська, відбулася особиста зустріч заступника начальника ДПІ Богдана Хоми з представниками бізнес структур.

У зустрічі прийняли участь також начальник управління податкового контролю ДПІ у м. Лисичанську Кудренко А.В., заступник директора громадської організації «Лисичанський центр сприяння підприємництву» Коломоєць О. В., представники комунальних підприємств Лисичанського регіону та місцевих ЗМІ.

На зустрічі обговорювалися важливі, як позитивні так і проблемні, питання переходу податкової служби від фіскального органу до сервісної служби, погашення податкового боргу, зменшення тиску правоохоронних і контролюючих органів на бізнес, проведення низки заходів, направленнях на підвищення ефективності роботи податкової служби. На зустрічі були присутні 42 представника бізнесу.

«Діяльність податкової служби спрямована на кардинальну зміну в своїй роботі, а саме: перетворення фіскального органу на сервісну службу. Якісний сервіс для платника податку — це основний крок до створення сприятливих умов для розвитку бізнесу та рівних конкурентних умов для кожного» , – такими словами розпочав зустріч заступник начальника ДПІ Богдан Михайлович Хома. Сьогодні податкова система впевнено крокує шляхом перетворення, надає високоякісні послуги, що значно спрощують процедуру сплати податків. Нині податківці створюють всі умови для «живого» спілкування, щоб платники податків отримали зрозумілу та чітку інформацію щодо податкових послуг та роз’яснення застосувань норм податкового законодавства.

Під час діалогу Богдан Хома зазначив, що за 8 місяців 2012 року в рахунок погашення податкового боргу до Зведеного бюджету надійшло 6,7 млн. гривень, зокрема до Державного бюджету — 4,0 мільйона гривень.

Завдяки зусиллям фахівців Лисичанської ДПІ податковий борг зменшився, в порівнянні з початком року, на 3 мільйони 384,1 тисячі гривень, з них за рахунок:

— стягнення в судовому порядку — 1392,6 тисяч гривень; реалізації заставного майна — 134,8 тисяч гривень; за рахунок вилучення наявних засобів — 112,5 тисяча гривень.

Слід зазначити, що ділова зустріч проходила не лише у форматі запитання-відповідь, але й кожен з присутніх зміг висловити своє бачення співпраці між бізнесом та податковою службою та запропонувати конкретні кроки для їх подальшого розвитку.

«Надзвичайно важливою і дієвою формою співпраці податківців з підприємцями є регулярні зустрічі і безпосередній контакт керівних працівників податкової служби з бізнес — структурами», — підкреслив наприкінці зустрічі податківець.

Последние комментарии