Зліт лідерів дитячих об'єднань в рамках обласної акції дружби

З 25 по 27 серпня 2012 року в дитячому оздоровчому таборі «Гірник» (с.Комісарівка Перевальського району) відбувся зліт лідерів дитячих об'єднань в рамках обласної акції дружби відділень Луганської обласної дитячої громадської організації «Лугарі», дитячих організацій області «Від серця до серця». Основним організатором проведення зльоту виступив Луганський обласний центр розвитку дитячого руху «Лугарі».

На обласній акції «Від серця до серця» були присутні почесні гості: представники з  управління освіти і науки Луганської облдержадміністрації, Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Перевальської районної організації Товариства Червоного Хреста, управління у справах сім'ї, молоді та спорту Луганської облдержадміністрації.

Насвяті літа зібралися близько 200 учасників з усієї області, щоб себе показати та на інших подивитися. У зльоті також були задіяні керівники міських та районних відділень ЛОДГО «Лугарі», які прибули до табору з різних кутків області. Для керівників відділень була розроблена окрема програма, яка включала у себе тренінгові та семінарські заняття на різноманітні теми.

Для дітей програма зльоту була дуже насиченою. У перший день, як тільки хлопці та дівчата розселилися по корпусах, їх чекала захоплююча програма – квест «Тремудрий турнір», протягом якого діти демонстрували свої розум і силу, спритність та кмітливість, почуття колективізму і творчість, логіку та креатив.

У квесті взяли участь 4 команди. На старті кожна команда отримала своєрідний ребус, підказку, де шукати станції. Усього на турнірі було 5 станцій: «Переплутана толерантність», «Намальований «Крокодил»», «Влучний стрілець», «Вгадай мелодію», «Розумники і розумниці». Всі команди без винятку впоралися із завданням станції.

Взагалі, мета квесту полягала в тому, щоб одержати завдання, виконати його і отримати за це нагороду. А нагородою для учасників були творчі майстерні: «Хореографія», «Театр естрадних мініатюр», «Журналістика», «Бойові мистецтва».

В результаті ігрового дня всі команди перевірили свою фізичну витримку, кмітливість і дізналися багато нового. Кожна команда отримала нові знання і заряд гарного настрою.

У завершенні дня дітей чекав концерт гостей під назвою «До вашої уваги, любі діти!», який включав у себе урочисте відкриття зльоту, виступи професійних танцювальних колективів і не менш професійних вокалістів. Відкриттям зльоту став колектив танцювального центру «Enjoy» – фахівці сучасної та бальної хореографії – чемпіони України і володарі Кубка світу.

Другий день зльоту був не менш насичений. Діти були зайняті в пізнавальних станціях, таких як: «Від лідера особистості до лідера держави», «Спогади про молодогвардійців», а також для всіх загонів була проведена цікава бесіда фахівцями товариства «Червоний Хрест», в ході якої обговорювалися актуальні питання сучасності щодо особистої безпеки дітей.

Діти, крім занять в пізнавальних станціях, участі у творчих майстернях, підготовки до показових виступів, де вони мали можливість продемонструвати свою майстерність, все те, чому навчилися за ці дні, повинні були підготувати презентацію свого загону як державу. Всі загони напередодні отримали завдання – створити свою державу: придумати назву, символіку, продумати форму правління і відтворити звичаї та традиції своєї держави. Усі загони з великою відповідальністю підійшли до даного завдання. І на концерті «Наша черга бути майстрами» діти продемонстрували не тільки свої знання в області права, в теорії держави, але й свої таланти. Хлопці та дівчата співали, танцювали, проявляли свої якості в ораторському мистецтві, показали, що вони прекрасні актори і з будь-якою роллю впораються.

На третій день всі лідери та активісти отримали грамоти за участь в обласній акції дружби відділень ЛОДГО «Лугарі», дитячих організацій області «Від серця до серця». Були сказані слова подяки та вручено грамоти за участь і допомогу в організації волонтерам, які завжди були поруч з дітьми, допомагали вихователям та організаторам зльоту.

Зліт лідерів пройшов, але в серцях дітей це свято літа залишиться назавжди. І на наступний рік приїде ще більша кількість дітей, буде ще більше посмішок, сміху та веселощів.

 

Прес-центр ЛОЦРДР «Лугарі»

  • lugari_slet.jpg
  • lugari_slet2.jpg
  • lugari_slet4.jpg
  • lugari_slet5.jpg

Последние комментарии