70-річчя "Молодої гвардії" святкуватимуть на загальнодержавному рівні

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 8 лютого 2012 року № 87 утворено оргкомітет з підготовки та відзначення 70-річчя від дня створення підпільної молодіжної організації «Молода гвардія», а розпорядженням Кабінету Міністрів України від 19 березня 2012 року № 274-р затверджено план заходів.

Цьогоріч 28 вересня, відзначатиметься 70 років від дня створення однієї з найвідоміших молодіжних організацій антифашистського руху опору «Молода гвардія», що діяла в шахтарському місті Краснодоні Луганської області в роки Великої Вітчизняної війни.

Інформуючи про виконання, Міністр зазначив, що крім плану заходів МОН молодьспорту значну допомогу надав Державний комітет телебачення і радіомовлення, що видає роман за програмою «Українська книга».

Про організацію заходів, які відбудуться у місті Краснодон, поінформувала Марія Барзенко, начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Луганської обласної державної адміністрації. За її словами, культурна програма для молоді об’єднуватиметься у флешмоб. Протягом вересня-жовтня проводитимуться: фестиваль патріотичної пісні, Всеукраїнська конференція юних краєзнавців, «Ешелон пам’яті», у якому вже зголосилися взяти участь понад 300 студентів та школярів з Російської Федерації та Республіки Білорусь.

Зокрема, визначено місце проведення фіналу Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Зірниця»: переможці обласного етапу у вересні 2012 року змагатимуться на базі дитячого оздоровчого табору «Південний» (Бахчисарайський район, АР Крим). Дату проведення буде визначено на найближчому засіданні Центрального штабу військово-патріотичної гри.

За підсумками засідання домовлено про узгодження та координацію детального плану заходів, а також надано відповідне доручення Міністерству фінансів України про надання інформації щодо помісячного розподілу видатків.

Окремо розглядалося питання про надання методичної допомоги у проведенні конференцій, круглих столів, семінарів та конференцій та залучення представників ветеранських організацій до їх організації.

Последние комментарии