Відкрито полювання на пернату дичину

Усім відомо що в середині  серпня  кожного року розпочинається період полювання на пернату дичину, але вже третій  рік поспіль відкриття полювання на пернату дичину перенесено в зв’язку з високим рівнем пожежної небезпеки. ( Розпорядження голови Луганської обласної державної адміністрації від 07.08.2012 № 1036) .

Однак у зв’язку із зниженням пожежної безпеки на території Луганської області знята заборона щодо відкриття полювання на пернату дичину. Відкриття полювання на пернату дичину відбулося о 18 год. 00 хв. 18 серпня 2012 року ( Розпорядженням голови Луганської обласної державної адміністрації від 17.08.2012 № 1117) . 

Крім того Державна екологічна інспекція попереджає що  згідно ч. 1 ст. 85 КУпАП (Порушення правил використання об’єктів тваринного світу ) Порушення правил полювання (полювання без належного на те дозволу, в заборонених місцях, у заборонений час, забороненими знаряддями або способами, на заборонених для добування тварин, допускання собак у мисливські угіддя без нагляду, полювання з порушенням установленого для певної території (регіону, мисливського господарства, обходу тощо) порядку здійснення полювання, яке мало наслідком добування, знищення або поранення тварин, а також  транспортування або перенесення  добутих тварин чи їх частин без відмітки цього факту в контрольній картці обліку добутої дичини і порушень правил полювання та в дозволі на їх добування, тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від шести (102 грн.) до шістдесяти (1020 грн.) неоподаткованих мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб – від тридцяти (510 грн.) до дев’яноста (1530 грн.) неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

 

Державна екологічна інспекція в Луганській області

Последние комментарии