ЦВК перевірить „двійників-мажоритарників”

Окремі політичні сили почали висувати для реестрації у ЦВК так званих „двійників”: люди спеціально змінюють свої ім`я, прізвище та по батькові, щоб у виборчих списках зпівпасти із відомими кандидатами від партії регіонів, повідомляє ЛОТ.


Вперше в історії українських парламентських перегонів на старт вийшли так звані „двійники”, або „клони”. Це люди, які спеціально до виборів змінюють свої імена, щоб вони збігалися з іменами вже відомих політиків.

ЦВК, відповідно до закону, зобов'язана реєструвати таких кандидатів, оскільки їхні документи повністю відповідають необхідним нормам. Не на камеру один з представників ЦВК, Михайло Охендовський, розповів, що вже звертався до правоохоронних органів з цього приводу та чекає на адекватну реакцію після ретельної перевірки кожного випадку. Головною метою таких кандидатів-двійників, на думку Охендовського, є не балотування до парламенту, а введення в оману виборців. 

Заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера повідомив, що готується до довгого складного передвиборчого процесу. 

Відомі українські політики, яких намагаються «клонувати» у виборчих списках, реагують на це явище однаково. 

Експерти нагадують, що реєстрація двійників кандидатів у нардепи може підпадати під статтю 157 Кримінального кодексу України. 

Центрвиборчком має намір проінформувати громадян в усіх округах, в яких буде зареєстровано "клонів", з метою недопущення голосування за таких людей.

Последние комментарии