Екологами на державному кордоні заборонено ввіз в Україну незареєстрованого пестициду

При проведенні екологічного контролю вантажу «Засоби інсектицидні проти блох та кліщів», код УКТЗЕД 3808919000, маса 0,459 тон, що надійшов автотранспортом з території Російської Федерації до України   державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Луганської області поста екологічного контролю «Луганськ» на стадії здійснення документального контролю встановлено факт відсутності державної реєстрації вищезазначеного пестициду, що є порушенням ст. 4 Закону України «Про пестициди і агрохімікати».

Відповідно до п. 2.3. «Положення про екологічний контроль у пунктах пропуску через державний кордон та в зоні діяльності регіональних митниць і митниць», затвердженого наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України 08.09.99 N 204, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15.11.1999 р. за N 787/4080 подальший рух вантажу припинено шляхом проставляння на товаросупровідних документах штампу «Екологічний контроль/Ввіз заборонено».

За даним випадком складено повідомлення про затримку вантажу та передано інформацію до Держекоінспекції України у встановленому порядку.

Последние комментарии