Мешканці Луганщини перетинають державний кордон в місцевих пунктах пропуску у спрощеному порядку

Луганський прикордонний загін нагадує, що 29 березня 2012 року набрала чинності Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про порядок перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Російської Федерації.

Перетинати кордон за спрощеними правилами жителі прикордонного регіону, тобто Луганської області, вже почали.

Для в’їзду в РФ громадянину України слід пред’явити один з наступних документів: паспорт громадянина України (за наявності відмітки про реєстрацію постійного проживання в прикордонному регіоні); свідоцтво про народження (для дітей до 16 років) та виписку з будинкової книги (довідку), що підтверджує постійне проживання дитини у прикордонному регіоні; паспорт громадянина України для виїзду за кордон (за наявності відмітки про реєстрацію постійного проживання в прикордонному регіоні); проїзний документ дитини (за наявності відмітки про постійне проживання в прикордонному регіоні); в випадку повернення в Україну довідку про втрату документів.

Слід підкреслити, що згідно Рішення Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Луганській обласній державній адміністрації від 9 жовтня 2009 року № 5та від 23 жовтня 2009 року №6, з метою недопущення поширення на територію України африканської чуми свиней в місцевих пунктах пропуску заборонено рух транспорту.

Після перетину кордону громадяни (обох держав) можуть перебувати на території держави тільки в межах регіону, в який вони в’їхали через місцевий пункт пропуску без реєстрації, якщо термін такого перебування не перевищує 90 днів з моменту в’їзду.

Нагадаємо, що голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк на цих вихідних особисто перевірив виконання міждержавної угоди про спрощений порядок перетину державного кордону між Луганською областю України та Ростовською областю РФ. Він зазначив, що благоустрій пунктів пропуску через державний кордон, а також ремонт під’їзних доріг – один з пріоритетів для обласної влади на найближчий час.

Последние комментарии