Чотирнадцяте засідання виконавчого комітету

Чотирнадцяте засідання виконавчого комітету відбулося 10 квітня. До порядку денного було включено понад 40 питань. По всіх затверджені відповідні рішення.

Одним з перших розглянули ситуацію навколо гуртожитку по пр. Космонавтів 18-а. Перший заступник міського голови С.М. Дядик доповів членам виконкому історію даного питання. Розпочав ще з тих часів, коли колектив Інституту підвищення кваліфікації взяв в оренду у Фонду державного майна України цілісний майновий комплекс: будівлю інституту і гуртожиток. Інституту було надано дозвіл на тимчасове заселення гуртожитку слухачами, які перебували на навчанні. Згодом Інститут отримав ліцензію на навчання економістів та юристів. Поки існував попит на ці спеціальності, студенти тимчасово заселялися в цей гуртожиток без прописки і права на постійне проживання, при цьому кожен з них писав заяву, зобов’язуючись звільнити приміщення в разі припинення дії договору оренди. Також сюди, у виняткових випадках, за клопотанням керівництва підприємств міста тимчасово селилися працівники підприємств, які не мали житла.

Минулого літа керівництво інституту вирішило передати гуртожиток у комунальну власність територіальної громади Сєвєродонецька, адже подальше утримання будівлі у зв’язку з подорожчанням вартості оренди ставало фінансово збитковим. Крім того, гуртожиток потребував суттєвих ремонтних робіт. Але при передачі об’єкта місту гуртожиток мав бути незаселеним. Це – обов’язкова умова.

З 50 квартиронаймачів, які мешкали у гуртожитку на той час, 30 звільнили кімнати, тим самим виконавши взяті на себе зобов’язання. Решта у грудні залишилася у гуртожитку. У цей же час з ними відбулася низка зустрічей міського голови В.В. Казакова. Дійшли згоди, що на зиму люди залишаться у гуртожитку і мають укласти договори з КП «Житлосервіс «Світанок» на тимчасове проживання. Згідно з договором, вони зобов’язалися до 1 квітня знайти собі інше житло. Семеро квартиронаймачів кімнати гуртожитку звільнили, інші (14) такого наміру не мали і не мають сьогодні без законних на те підстав.

Міський голова В.В. Казаков зазначив, що в даному випадку протиставляються особисті інтереси інтересам міської громади. Валентин Казаков додав, що як міський голова він присягав працювати в інтересах міської громади і буде діяти в рамках існуючого законодавства.
Члени виконкому розглянули і затвердили рішення про дозвіл на проведення у місті обряду освячення Великодніх приношень, яке відбудеться 15 квітня в день свята Воскресіння Христового. 

Ряд рішень, що були затверджені на засіданні виконкому, стосувався дозволів відділу капітального будівництва міської ради на реконструкцію світлофорних об’єктів на перехрестях пр. Космонавтів – вул. Вілесова, пр. Хіміків – вул. Богдана Ліщини; на капітальний ремонт доріг та тротуарів  Сєвєродонецька та прилеглих селищ, у тому числі вул. Курчатова;  на капітальний ремонт покрівель будівлі міського Палацу культури, загальноосвітніх шкіл №12 та 15; на заміну віконних блоків в СЗШ №10 та 15.

Також прийнято рішення «Про затвердження Плану заходів із розвитку системи надання соціальних послуг з урахуванням потреб територіальної громади м. Сєвєродонецька», «Про затвердження Порядку проведення безоплатного капітального ремонту власних житлових будинків і квартир осіб, що мають право на таку пільгу, а також першочерговий поточний ремонт житлових будинків і квартир осіб, які мають на це право», «Про створення «мобільного соціального офісу» при Управлінні праці та соціального захисту населення». Щодо останнього, то до складу «мобільного соціального офісу» входитимуть спеціалісти територіального центру соціального обслуговування, управління Пенсійного фонду, центру зайнятості. Вони здійснюватимуть виїзди  до селищних рад для інформування населення з питань діючого законодавства та соціального захисту, приймання заяв та відповідних документів від громадян, які потребують додаткової соціальної підтримки на надання матеріальної допомоги, забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів тощо, а також видачі посвідчень і талонів на проїзд пільговим категоріям громадян.  

Серед інших – рішення про затвердження методичних рекомендацій щодо розроблення комунальними підприємствами Програм їх соціального-економічного розвитку, постановку громадян до черги на одержання жилої площі у гуртожитках, оформлення права власності на деякі об’єкти тощо.

Інформація прес-служби міської ради

Последние комментарии