«Калейдоскоп професій» у Новопсковському санаторії «Перлина»

 «Калейдоскоп професій» у  Новопсковському санаторії «Перлина»

Безтурботний літній відпочинок добігає кінця. Зовсім скоро пролунає перший дзвоник і школярі знову сядуть за свої парти. Літо для фахівців служби зайнятості Луганщини - це період продуктивної, творчої профорієнтаційної роботи з дітьми, які відпочивають у дитячих оздоровчих таборах.

Цього року, вперше за декілька останніх років, дитячий оздоровчий табір «Жемчужина», що працює на базі Новопсковського санаторію «Перлина» прийняв три оздоровчі зміни відпочивальників. Кожну зміну з учнями працювали співробітники Новопсковського районного центру зайнятості. Останнє відвідування  табору відпочинку відбулося з використанням мобільного центру зайнятості. Розташувався мобільний центр зайнятості в самісінькому центрі табору. Яскраво-блакитна гама кольорів інформаційних папок з описом професій та намету гармонійно поєдналася із зеленню соснового бору та різнокольоровими барвами корпусів. І вмить з’явилися  відвідувачі… Розпочав свою роботу мобільний центр відразу після сніданку, о10-00, і працював до настання тихої години. «Під вітрилом служби зайнятості – в океан професій!» під таким гаслом провели діти своє дозвілля у віртуальному ЦЗ 10 серпня. В рамках роботи мобільного центру зайнятості спеціалісти відділу активної підтримки безробітних запропонували дітям взяти участь у профорієнтаційній грі-змаганні «Калейдоскоп професій».

Учасники заходу брали активну участь у профорієнтаційних конкурсах «Професії казкових героїв», «Продовж прислів’я», «Алфавіт професій», «Хто загубив цю річ?», «Асоціація», «Склади назву професії», «Показуха», метою яких було визначення рівня обізнаності школярів зі світом професій. В ігровій формі діти визначали, ким вони хочуть бути в майбутньому. Більшість дітей продемонстрували у конкурсі «Показуха», саме ті професії, які актуальні в нашій місцевості: кухар, продавець, водій, тракторист. Протягом роботи мобільного центру зайнятості старша категорія дітей ознайомилися з інформаційними папками з описом актуальних професій, та подивилися анімаційні відеоролики профорієнтаційного спрямування. Послугами мобільного центру зайнятості скористалися 52 дитини, з них 26 – діти учасників АТО.

За розвитком фантазії школярів з цікавістю спостерігали вихователі табору та відпочиваючі санаторію «Перлина». Зустріч пройшла в теплій дружній атмосфері. Зацікавлені очі дітей, враження від пізнання нового та невідомого, азарт змагання, дух перемоги, щирі посмішки – це доказ того, що «профорієнтаційний» відпочинок вдався.

 

І.Гуляєва, заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Новопсковського РЦЗ

Последние комментарии