Міжнародна організація з міграції готова допомогти громаді Новопсковщини

Міжнародна організація з міграції готова допомогти громаді Новопсковщини

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в Україні вже допомагає переселенцям, проте організація хоче, щоб допомога була більш адресною. Саме для того вони звернулися до влади Новопсковщини.

Ми продовжуємо шукати громади для участі у проекті Уряду Японії та МОМ «Підтримка стабілізації громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі». Ваш регіон відіграє дуже важливу роль для переселенців наголосила Координатор Програми цієї організації Ольга Єршова та Марія Тищенко на зустрічі з ініціативною групою, яка відбулася 21 липня поточного року у Центральній бібліотеці.

Ольга Єршова  додала, що МОМ готова допомагати переселенцям регіону. У першу чергу, організація звертає увагу на соціально незахищені верстви населення: інвалідів, одиноких матерів, багатодітні родини, а також готові надавати допомогу у екстрених випадках.

Також члени ініціативної групи від громади виступили з ініціативою підтримки місцевої громади, а саме реконструкції важливого інфраструктурного об’єкту - дитячої та дорослої бібліотек смт. Новопскова.

На засіданні ініціативної групи були присутні: волонтери, безробітні ВПО, члени громадських організацій, представники влади району. Новопсковський центр зайнятості представляли – заступник директора  Валентина Пономаренко та заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями Вікторія Гнилобокова. Кожному члену ініціативної групи було надано слово.

У своєму виступі Валентина Пономаренко наголосила, що реконструкція важливого інфраструктурного об’єкту - дитячої та дорослої бібліотек смт. Новопскова це по – перше створення нових робочих місць, по –друге, такі реконструкції будуть платою громаді за добре ставлення до переселенців та сприятимуть налагодженню стосунків між переселенцями та корінними жителями Новопсковщини.

Наприкінці зустрічі директор ЦБ  Альона Сап’ян висловила вдячність представникам МОМ «Підтримка стабілізації громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі» за включення дитячої та  дорослої бібліотек смт. Новопскова у Проект.

Для нас має велике значення те, що ви розумієте наскільки важливим є процес налагодженню стосунків між переселенцями та корінними  жителями  Новопсковщини, створенням нових робочих місць, інтегрування внутрішньо переміщених осіб та мешканців Новопсковщини в український простір, у нормальне мирне життя - підкреслила вона.

В.Пономаренко, заступник директора Новопсковського РЦЗ

Последние комментарии