Подорож профорієнтаційним експресом

Подорож профорієнтаційним експресом

Літо в розпалі. Позаду школа. У літніх оздоровчих таборах кипить робота: складаються вірші, презентуються моделі, готуються конкурси. І поряд з інтенсивною роботою працівників дитячих оздоровчих таборів  активно продовжує профорієнтаційну роботу і служба зайнятості Луганщини. Адже усвідомлений вибір професії для школярів – це, насамперед, знання про широкий світ професій, який постійно змінюється.

Естафету активної роботи в літніх оздоровчих таборах продовжив і Новопсковський районний центр зайнятості.

Цього разу представники центру зайнятості завітали до дитячого оздоровчого табору «Жемчужина», який діє на базі Новопсковського санаторію «Перлина». Для відпочиваючих дітей провели профорієнтаційну гру «Веселий експрес», в якій взяли участь 50 хлопчиків та дівчаток, які відносяться до категорії дітей, що опинилися у складних життєвих обставинах. Серед них: діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди і діти з числа внутрішньо переміщених громадян.

Перед стартом учасники розподілилися на 4 команди: «Штукатурщики», «Ну, погоди!», «Пчелки», «МЧС» та кожна озвучила свій девіз. Профорієнтаційний експрес подорожував за маршрутними листами команд. Зупинки, як і належить, експрес здійснював на станціях: «Загадка», «Профессия и личность», «Алфавит», «Продуктовая вертикаль», «Загадочные профессии», «Тип профессиональной деятельности», «Музыкальная».

Як досвідчені знавці професій, всі 4 команди з легкістю подорожували від станції до станції, отримуючи за свої відповіді максимальну кількість балів. Година змагань пролетіла дуже швидко та весело.

Діти в розважальній формі отримали корисну інформацію про світ професій, побували в ролі представників різних професій, вирішували запропоновані проблемні ситуації.

Жюрі було здивоване та задоволене обізнаністю дітей в різноманітному та плинному світі професій. Навіть вихователі разом з керівником літнього оздоровчого табору Ольгою Миколаївною Бондар подорожували по станціях та активно вболівали за своїх «підопічних».

Діти отримали багато позитиву та нових знань про світ професій. Ніхто не залишився без уваги та всі отримали призи. Дітям така форма роботи дуже сподобалась і вони запросили спеціалістів Новопсковського районного центру зайнятості в гості знову.

 

Н.Вєстє, провідний фахівець з питань зайнятості відділу активної підтримки безробітних Новопсковського РЦЗ

Последние комментарии