«Професійний бум» - відпочиваємо корисно, активно і творчо!

«Професійний бум» - відпочиваємо корисно, активно і творчо!

Безтурботний літній відпочинок добігає кінця. Зовсім скоро пролунає перший дзвоник і школярі знову сядуть за свої парти. Літо для фахівців служби зайнятості Луганщини - це період продуктивної, творчої профорієнтаційної роботи з дітьми, які відпочивають у дитячих оздоровчих таборах. Ось де благодатне поле для творчості! Атмосфера безтурботності, радості сприяє тому, що за допомогою профорієнтаційних ігор, загадок, вікторин та конкурсів надана інформація засвоюється легко та невимушено.

Спеціалістами Новопсковського районного центру зайнятості протягом літнього періоду проводилась активна робота серед дітей, які відпочивають та оздоровлюються в дитячих таборах, адже відпочинок повинен бути не тільки приємним, але й корисним.

Остання зустріч фахівців відділу активної підтримки безробітних Новопсковського районного центру зайнятості зі школярами відбулась 4 серпня поточного року в дитячому оздоровчому закладі «Жемчужина», який діє при Новопсковському санаторії «Перлина», де триває ІІ  і остання оздоровча зміна.  

Справжній «професійний бум» тривав цього дня у літньому таборі. Команда «Трактористи» та «Лікарі»  спробували свої сили у розвідці: розшифровували закодовані назви професій, створювали власні шифри професій, розгадували професійний кросворд. А ще, у грі – конкурсі «Хто наш капітан?» визначали майбутню професію свого лідера за допомогою особистісних характеристик - слів.  Одним це вдалося з одного – двох  слів, а іншим довелося підібрати значно більше слів – характеристик, слів – асоціацій.  «Хто є хто?» - у цьому конкурсі учасники  перерозподіляли за типами  професійної діяльності запропоновані професії. Конкурс «Професійний бум» викликав справжній ажіотаж та  неабияке пожвавлення навколо сучасних та неординарних, нових та невідомих професій,  що атакують нашу підсвідомість з різних джерел інформації та розширюють традиційний, звичний світ професій.  Пісенний конкурс не залишив нікого байдужим. Творчістю, неординарністю, яскравістю образів, невимушеністю поведінки учасників характеризувалася робота дітей у музичному змаганні.

Оцінювало змагання журі, до складу якого увійшли вихователі ДОТ «Жемчужина». Перемогу у цьому змаганні здобула команда «Трактористи».

Сподіваємось, що враження від відпочинку в оздоровчих закладах залишаться назавжди в дитячій пам’яті, а професійні поради фахівців центру зайнятості для старшокласників, які стоять перед вибором майбутньої професії, стануть кроком до правильного рішення.

Щиро бажаємо всім школярам, їх батькам, педагогічним працівникам гарного настрою, яскравої осені та вдалого навчального року!

Н.Вєстє, провідний фахівець з питань зайнятості відділу активної підтримки безробітних Новопсковського РЦЗ

Последние комментарии