Громадські роботи на користь громади

Громадські роботи на користь громади

Соціально-економічні умови сьогодення вимагають від керівників органів державної влади та місцевого самоврядування використання по максимуму всіх доступних можливостей в питаннях розвитку територіальних громад та розв’язання місцевих проблем.

Не є виключенням і наш район, особливо у сфері зайнятості, оскільки обмеженість робочих місць та можливостей для працевлаштування і заробітку зумовлює використання службою зайнятості всіх можливостей для забезпечення безробітних хоча б тимчасовою роботою. Для цього Новопсковською службою зайнятості спільно з органами місцевого самоврядування постійно організовуються громадські та інші роботи тимчасового характеру, проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед керівників місцевих рад та роботодавців.

Особливо в цьому напрямку Новопсковський РЦЗ може відмітити очільників Заайдарівської сільської ради (голова Недовєсов О.О.), Новопсковської селищної ради (голова Гаєв В.В.), Донцівської сільської ради (голова Носов А.С.).

Чи не самим яскравим прикладом дієвого використання можливостей  громадських робіт, коли на паритетних засадах використовуються кошти місцевих бюджетів та Фонду загальнообов’язкового страхування на випадок безробіття для залучення безробітних громадян до суспільно-корисних робіт можна навести здобутки Кам’янської сільської ради та особисто її керівника Плис В.І.

До прикладу, починаючи з 2013 року і по цей час до  громадських робіт на території Кам’янської сільської ради залучено 165 зареєстрованих безробітних із них 8 осіб ВПО. За цей час відпрацьовано всього 466 людино-днів та використано коштів на вирішення місцевих проблем соціально-економічного розвитку Кам’янської громади в сумі 45 тис. грн. Якщо взяти до уваги той факт, що половину з цієї суми коштів профінансовано Фондом загальнообов’язкового страхування на випадок безробіття, то приклад виваженого господарського підходу по залученню інвестицій в розвиток громади з боку органу місцевого самоврядування не викликає сумнівів.

За словами голови Кам’янської сільської ради Віталія Плиса завдяки високій професійності працівників центру зайнятості та тісній співпраці між центром зайнятості та сільською радою  в  його громаді вирішено багато проблемних питань. Зокрема, слід виділити систематичну роботу по залученню безробітних до робіт з благоустрою територій об’єктів соціально-культурної сфери села, санітарній очистці центральних вулиць, збору сміття та ліквідації стихійних сміттєзвалищ.

Окремої подяки не тільки від жителів села, а й від мешканців району, заслуговує, безперечно, факт залучення безробітних до приведення у належний стан місцевий цвинтар. Коли об’єднавши зусилля усіх небайдужих вдається навести простий елементарний порядок на підпорядкованих територіях з найменшими фінансовими затратами.

Завдяки організації і проведенню громадських робіт, безробітні громадяни Кам’янки мають змогу не тільки покращити свій матеріальний стан, а й долучитися до створення комфортних умов проживання у чистому селі.

Проведення громадських робіт,за словами голови Кам’янської сільської ради Віталія Плиса,зокрема на селі знижує гостроту проблеми безробіття, запобігає призупиненню трудової діяльності та сприяє адаптації до неї безробітних після тривалої перерви, а також забезпечує отримання безробітними Кам’янки певного доходу та трудового стажу.

Виконавчий комітет Кам’янської сільської ради сподівається на подальшу тісну співпрацю з Новопсковським РЦЗ та висловлює подяку директору Луганського обласного центру зайнятості Болотському С.В. та всім фахівцям Новопсковського РЦЗ.

 

 

В.Пономаренко, заступник директора Новопсковського РЦЗ

  • img_2015.jpg
  • s7300788.jpg
  • s7300160.jpg
  • s7300240.jpg

Последние комментарии