У Луганській обласній військово-цивільній адміністрації розповіли про обласні святкові заходи до Дня Державного Прапора України та 24-ї річниці незалежності України

На брифінгу для ЗМІ заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик розповіла про підготовку обласних урочистих заходів з відзначення Дня Державного Прапора України та 24-ї річниці незалежності України. До заходів долучались представники інших регіонів України, волонтери та всі патріоти України.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

У районах і містах області відбудуться місцеві святкові заходи.

Ольга Лішик звернулася до громадськості області з пропозицією в ці дні прикрашати свої домівки, автомобілі українською символікою: українськими прапорами, стрічками синьо-жовтого кольору тощо.

Вже розпочалася акція «Я – це Україна! Україна – це я!», мета якої – пропагування любові до України, розповсюдження по районах області стрічок і стікерів із цим гаслом. Планується обов’язково передати ці символи в населені пункти, що знаходяться на лінії розмежування. Розповсюджувати їх будуть представники громадськості області.

За участі голови облдержадміністрації – керівника військово-цивільної адміністрації Георгія Туки 21 серпня відбудеться нагородження державними та урядовими нагородами і відзнаками кращих представників Луганщини.

22 серпня відбудеться святковий ярмарок, на якому буде представлено широкий асортимент сільгосппродукції виробників області.

23 та 24 серпня в Сєвєродонецькому міському Палаці культури, на площі Перемоги та у фойє обласної державної адміністрації буде проведено виставку українських прапорів підрозділів АТО з бойової історією, а також трьох прапорів України, на яких воїні АТО області заздалегідь напишуть свої послання та думки. А ще буде показано прапор України, який було зірвано з будівлі Луганської облдержадміністрації в Луганську під час її захоплення понад рік тому.

24 серпня в усіх містах і районах області відбудеться урочисте підняття Державного Прапору України. У Попасній, Щасті, Новоайдарі та Станиці Луганській підняття державного символу відбудеться за участю керівництва обласної військово-цивільної адміністрації.

У всіх конфесіях на території Луганській області, підконтрольній українській владі, відбудуться богослужбові відправи – молебни за Україну. «На Лаганщині ніколи не було і не буде конфліктів на релігійному підґрунті. Всіх нас об’єднує прагнення до миру», - підкреслила Ольга Лішик.

Вона додала, що у святкові дні буде посилено заходи безпеки, це питання тримається на контролі обласного керівництва та силових структур.

Последние комментарии