Єлизавета Пушко-Цибуляк: «Я буду робити все можливе для відбудови та відновлення Луганщини»

Єлизавета Пушко-Цибуляк: «Я буду робити все можливе для відбудови та відновлення Луганщини»

Сьогодні, 14 жовтня, до Дня захисника України у місті Сватовому відбулися обласні урочисті заходи. Разом із військовослужбовцями, містянами, громадськістю Луганщини у святкуванні взяли участь перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк, заступники голови облдержадміністрації Юрій Клименко та Ольга Лішик, керівник апарату ОДА Рита Холоденко, голова Сватівської райдержадміністрації Володимир Озеров, голова Сватівської райради Тетяна Бервено та Сватівський міський голова Євген Рибалко.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Відкриваючи урочистості, Єлизавета Пушко-Цибуляк передала теплі слова вітання та щирої подяки усім військовослужбовцям від голови Луганської облдержадміністрації – керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Туки, який не зміг бути присутнім особисто в Сватовому, у зв’язку з відрядженням до Києва. У своїй промові вона підкреслила: «Вітаю кожного українського воїна Луганщини за те, що ми маємо змогу мирно жити, над нами чисте небо, луганська малеча посміхається, а ми сьогодні, в цей видатний день, зібралися разом у чудовому місті Сватовому шанувати наших героїв. Але за все це сплачена велика ціна. Вже тисячі життів віддали українські воїни, захищаючи рідну землю. Вічна їм слава!». 

Вона розповіла, що по справжньому здивована красою Луганщини, її мальовничими краєвидами та щиро вражена талановитими, відвертими та добрими жителями області, які заслуговують гідного цивілізованого життя.

З нагоди свята Єлизавета Пушко-Цибуляк та керівники Сватівського району урочисто вручили цінні пам’ятні подарунки та грамоти мужнім учасникам АТО в Луганській області, ветеранам війни та Збройних Сил України. 

У свою чергу від дітей та молоді Сватівщини керівництву області були передані зроблені саморуч обереги у вигляді ляльок в українських національних одягах.

Учасники заходів поклали квіти до Пам’ятної стели «Героям Небесної Сотні» та вшанували пам’ять загиблих героїв за незалежність і свободу України хвилиною мовчання під супровід народної пісні «Пливе кача по Тисині». 

На суд глядачам була представлена яскрава патріотична театрально-музична композиція в кращих українських традиціях під гаслом «Сила нескорених». Під заклик «Згода» відбувся національний український обряд – посвята чоловіків та юнаків в українські козаки. 

Також гості свята були в захваті від виступу кінного театру, майстерності його артистів та краси й грації тварин. А на майданчику були розгорнуті виставки робіт декоративно-прикладного мистецтва, де майстри та художники давали майстер-класи всім охочим.

Справжньою цікавинкою став фестиваль української кухні, в якому місцеві господині могли вразити відвідувачів своїм мистецтвом приготування страв національної кухні. Разом з тим була організована благодійна акція «Допоможемо захисникам України». Тому, всі бажаючі й небайдужі, хто скільки зміг, кидав кошти до скарбнички за дегустацію смачної їжі. 

Єлизавета Пушко-Цибуляк та інші керівники ОДА із задоволенням взяли участь у цій акції, підкресливши, що таких смачних страв вони не куштували вже давно.

Підсумовуючи, вона наголосила: «Я щиро рада, що сьогодні знаходжусь на Луганщині. Я буду робити все можливе для її відбудови та відновлення. Ми повинні дійти до кожної зруйнованої хати, до кожної родини та допомогти всім нужденним у цю непросту годину. Бажаю всім луганчанам спокою, здоров’я та миру на нашій благословенній землі».

Последние комментарии