На запрошення Геннадія Москаля у Сєвєродонецьку, Сватовому та Кремінній виступив Івано-Франківський театр

На запрошення Геннадія Москаля у Сєвєродонецьку, Сватовому та Кремінній виступив Івано-Франківський театр

На запрошення голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля, за підтримки народного депутата України VII скликання Ірини Луценко у Сєвєродонецьку, Сватовому та Кремінній пройшла вистава «Нація» Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру імені Івана Франка за однойменною книгою Марії Матіос.

Про це повідомляє прес-служба Луганської облдержадміністрації.

Драма-реквієм «Нація» побудована на основі реальних подій 40-х років минулого століття, складається з трьох новел і показує «як з любові та у муках народжується нація». Вистави на Луганщині відбулися за участю Марії Матіос – письменниці, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, народного депутата України. 

У всіх містах, де проходила вистава, зали були переповнені. Після завершення вистави у Сєвєродонецьку від імені Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль нагородив Марію Матіос відзнакою Луганської області «За розвиток регіону». Листом подяки Луганської ОДА було також відзначено директора театру, режисера Ростислава Держипільського. Нагрудний знак «Учасник Євромайдану» було вручено Михайлу Москальчуку.

«Ця вистава передала через себе біль Луганщини та всієї України. Луганська земля повинна не кровоточити, а об’єднатися – так, як вона історично була створена», – зазначив Геннадій Москаль. 

Голова ОДА подякував Марії Матіос за твір, який вона написала, і зазначив, що його не можна не читати, а драму-реквієм не дивитися без сліз. 

«Я точно знаю, що на Луганщині є багато людей, які не віддадуть ані одного сантиметра, ані однієї п’яді нашої української луганської землі. У свою чергу, ми будемо й надалі приїжджати сюди з виставами», – зазначила Марія Матіос. 

У підсумку директор театру подякував публіці за душевний прийом і подарував очільнику Луганщини оберіг, що є символом мудрості, берегині роду та зв’язку між поколіннями – ляльку-мотанку, яка стала й символом вистави.

 

Фото severodonetsk.io.ua

  • naciya1.jpg
  • naciya4.jpg
  • naciya6.jpg
  • naciya8.jpg
  • naciya9.jpg

Последние комментарии