Профорієнтація - зроби свідомий вибір

Профорієнтація - зроби свідомий вибір

Як бути тим, хто вже давно мріє про якусь діяльність, професію, соціальний статус чи кар'єру? Мріє, і не раз вже малював собі картину свого майбутнього, але конкретно не знає, як його досягти? Звичайно, і молоді люди, і зрілі, всі мріють про те, яким стане наше життя через деякий час. Мріяти корисно і чудово, адже тільки з мрії можна виділити мету в житті і йти до неї. Мрії надихають і стимулюють, змушують дивитися в майбутнє, не прив’язуючись до минулого. Але... самі по собі мрії і бажання цілями не стають. Тільки підкріплені рішучістю, ентузіазмом, пристрастю, тобто сильними емоціями, вони можуть претендувати на перетворення на мету, а іноді й на мету всього життя.

Незабаром учні випускних класів отримають атестати та їм доведеться приймати рішення щодо свого майбутнього. Хто може допомогти їм з’ясувати, куди йти далі, щоб у майбутньому не заповнити нішу безробітних або працюючих не за фахом? Профорієнтація допоможе тобі прийняти правильне рішення! Спеціалісти служби зайнятості сьогодні вчасно приходять на допомогу учням, проводячи профорієнтаційні уроки, професіографічні екскурсії на ринкоутворюючі підприємства міста, дні відкритих дверей навчального закладу, інтерактивні заходи для молоді тощо.

Отже Наталією Калініною, профконсультантом Сєвєродонецького  міського центру зайнятості, спільно з фахівцями підприємств міста з початку навчального року вже проведено 8 профорієнтаційніх заходів, в яких взяло участь понад 200 учнів шкіл. Надалі планується  проведення  професіографічних екскурсій на ПрАТ “Сєвєродонецьке Об’єднання “Азот”, презентація ДНЗ “Луганський центр ПТО ДСЗ”, СНУ ім. В. Даля, профорієнтаційні уроки тощо, на яких учні випускних класів:

- по-перше, ознайомляться із змістом професій, вимогами до працівника, шляхами одержання професії чи спеціальності, умовами професійного навчання у навчальному закладі, станом і перспективами регіонального ринку праці, основами трудового законодавства, законодавства про зайнятість та соціального страхування, послугами державної служби зайнятості тощо;

 - по-друге, за допомогою цікавих тестових завдань, зможуть закріпити практичні знання щодо існуючих професій, назв інструментів та їх використання, умінь та навичок, необхідних представникам різних професій, пошуку роботи тощо.

Ми допоможемо Вам у вірному виборі майбутнього шляху! Звертайтеся до нас!

 

Інформація направлена Северодонецьким міським центром зайнятості

Последние комментарии