«Круглий стіл» з питань патріотичного виховання і музейної роботи відбувся в Луганську

19 червня 2013 року Луганським державним будинком художньої та технічної творчості був проведений «Круглий стіл» з питань патріотичного виховання і музейної роботи. На заході були присутні керівники музеїв, музейних кімнат, музейних куточків професійно-технічних навчальних закладах області.

Відкрила зустріч заступник директора ЛДБХТТ Лаврова Л.М., яка висвітлила питання інноваційних підходів до створення музеїв при ПТНЗ та підкреслила важливість апробацій нових методик у патріотичному вихованні. Вона звернула увагу на найважливіші питання які розглядає музейна педагогіка, підкреслила її мету:

 - вивчення та узагальнення кращого досвіду роботи музеїв вітчизняних та зарубіжних;
 - популяризація культурної спадщини, вивчення та розробка методів, форм, прийомів, напрямків роботи з конкретними категоріями музейної аудиторії, виявлення нових структур, програм, проектів у музейно-педагогічній діяльності.

На зустрічі обмінялись досвідом роботи керівники музеїв Старобільського професійного ліцею, Ровеньківського професійного будівельного ліцею, Антрацитівського професійного ліцею автомобільного транспорту, Ровеньківського професійного ліцею, Краснодонського професійного гірничого ліцею. Вони звернули увагу що в патріотичному вихованні найважливішим питанням є досягнення спільної мови з підростаючим поколінням та наявності однодумців.

Методист кафедри управління Луганського інституту підвищення післядипломної освіти Ніколаєнко Є.М. підкреслила вагомість виховання духовного та фізично-розвинуного покоління суверенної України.

Закінчився «Круглий стіл» святковим вручення свідоцтв про реєстрацію музеїв та грамотами за педагогічну майстерність керівників. Присутні обмінялися своїми враженнями та отримали методичні рекомендації для роботи.


Управління молоді та спорту Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Луганської обласної державної адміністрації

Последние комментарии