Із залу суду

Слідчим відділом Сєвєродонецького ВП ГУНП в Луганській області спрямовано до Сєвєродонецького міського суду клопотання про застосування до гр-ки К. примусових заходів медичного характеру, яка скоїла кримінальні правопорушення, передбачені ст.185 ч.1, ст. 185 ч. 2 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що 25 липня 2016 року, у денний час доби, підозрювана, перебуваючи у під’їзді будинку №21 по вул. Менделєєва м. Сєвєродонецька, переконавшись, що за її діями ніхто не спостерігає, викрала дитячу коляску  вартістю  700 гривень.  

Крім того, 06 серпня 2016 року, у вечірній  час доби,  гр-ка К., перебуваючи у дворі біля будинку № 56-А по вул. Гагаріна м. Сєвєродонецька, переконавшись, що за її діями ніхто не спостерігає,  з кишені викрала мобільний телефон вартістю 1137 грн.

На підставі зібраних доказів стосовно підозрюваної складено письмове повідомлення про підозру, після вручення якої вона стала переховуватись від органів досудового розслідування.

Наприкінці 2016 року відповідно до ухвали Сєвєродонецького міського суду її затримано та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

При зібранні характеризуючих даних стосовно підозрюваної встановлено, що вона перебуває на обліку у лікаря психіатра, у зв`язку з чим  було призначено та проведено стаціонарну судово-психіатричну експертизу. Відповідно до висновків експертизи на час скоєння кримінальних правопорушення остання перебувала у стані неосудності, тобто не усвідомлювала свої дії та не могла керувати ними внаслідок тяжкого психічного розладу.

 Ухвалою Сєвєродонецького міського суду до гр-ки К застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді лікування у психіатричному закладі зі звичайним наглядом, ухвала набула чинності.

 

О.В.Кудрявцева, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури                                                                    

Последние комментарии