Сєвєродонецької місцевою прокуратурою до суду спрямовано обвинувальний акт відносно службової особи закладу охорони здоров’я за фактом отримання неправомірної вигоди

Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою Луганської області здійснювалося процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом отримання неправомірної вигоди посадовою особою КУ «Кремінське районне територіальне медичне об’єднання».

Досудовим розслідуванням встановлено, що завідувач неврологічного відділення КУ «Кремінське РТМО» отримав від місцевого жителя міста Кремінна – інваліда ІІІ групи, неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів на загальну суму 3000 гривень, за підготовку, оформлення та направлення медичної документації для щорічного підтвердження групи інвалідності Медико-соціальною експертною комісією.

Під час спільної операції Сєвєродонецької місцевої прокуратури та Управління захисту економіки в Луганській області ДЗЕ Національної поліції, за участю слідчих слідчого відділу Сєвєродонецького відділу поліції, зловмисника було викрито при отриманні другої частини неправомірної вигоди в сумі 1500 гривень та затримано в порядку ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення. За результатами обшуків, які проводилися одночасно в декількох місцях, правоохоронцями, серед іншого, було виявлено та вилучено грошові кошти, які були предметом неправомірної вигоди та відповідну медичну документацію.

 29жовтня 2016 року за результатами досудового розслідування обвинувальний акт разом з угодою про визнання винуватості спрямовано до Кремінського районного суду Луганської області, де, наразі, він перебуває на розгляді.

Відповідно до положень Закону України «Про прокуратуру» від 14 жовтня 2014 року до територіальної юрисдикції Сєвєродонецької місцевої прокуратури Луганської області відносяться: міста Сєвєродонецьк та Рубіжне, Кремінський та Новоайдарський райони Луганської області. Місцевою прокуратурою і надалі вживатимуться заходи щодо виявлення та документування вчинення корупційних правопорушень на піднаглядній території.

З заявами про  вчинення аналогічних фактів громадяни мають можливість звернутися безпосередньо до Сєвєродонецької місцевої прокуратури, розташованої за адресою: Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, вул. 8 Березня, 2.

 

Я. Горбатенко, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури

Последние комментарии