Два молодика постануть перед судом за обвинуваченням у вчиненні зухвалого розбійного нападу

Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою Луганської області здійснювалось процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом вчинення розбійного нападу на АЗК «ОККО», розташований на території міста Сєвєродонецька.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 29.04.2017, близько о 03 годині ночі, мешканець м. Лисичанська за попередньою змовою із мешканцем м. Сватове, погрожуючи працівниці АЗК «ОККО»  предметом, схожим на пістолет, заволоділи її мобільним телефоном та намагалися заволодіти грошовими коштами, які перебували у касі автозаправки, однак грошовими коштами заволодіти не змогли, з огляду на сміливий опір працівниці АЗК «ОККО».

Намагаючись  втекти з місця вчинення кримінального правопорушення, чоловіки, навіть перевдягнулися, однак все одно були затримані патрульними поліцейськими.

За клопотанням Сєвєродонецької місцевої прокуратури стосовно обох підозрюваних судом обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави.

27.06.2017 досудове розслідування у даному кримінальному провадженні завершено та до Сєвєродонецького міського суду спрямовано обвинувальний акт.

Обидва чоловіки обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України – напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров`я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням до приміщення. Санкція даної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк  до 12 років із конфіскацією майна.

 

Я.О. Горбатенко,  прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури 

 

 

 

Последние комментарии