Вихідних на передовій не буває

Вихідних на передовій не буває

В той час, коли більшість громадян нашої держави відпочивають після чергового робочого тижня у військовослужбовців Збройних сил України (ЗСУ) – бійців АТО вихідних днів не буває. Які вихідні коли ворог кожного дня здійснює підступні обстріли та випробовує на міцність наші опорні пункти та незламність бойового духу українського воїна?

Для того щоб наші захисники відчували що вони не самі у протистоянні з агресором а також для підняття морально-психологічного стану бійців офіцери Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва оперативно-тактичного угрупування “Луганськ” відвідують підрозділи ЗСУ незалежно від календаря.

Ось і цими вихідними ми відвідали один із підрозділів ЗСУ, який знаходиться безпосередньо на передовій. Звичайно, ми приїхали не з пустими руками. Дорогою на кожному блок-посту ми роздавали бійцям обереги та національну символіку – прапорці, браслети, мотанки, тощо. А серед допомоги, яку ми доставили було саме необхідне – тепла білизна, шкарпетки, светри, протипростудні засоби, печиво та, навіть, кава.

Крім того, СІМІСи привезли дитячі малюнки та сувеніри і свіжу пресу. При цьому, окрім центральних газет ми доставляємо газети підготовлені та виготовлені нашими друзями-волонтерами безпосередньо про Донбас та для Донбасу, цього разу це була “Наша Жизнь”. У свою чергу, військові розповсюджують дані газети серед місцевого населення. Таким чином, з’являються нові містки комунікацій, а у місцевих змінюється ставлення до ЗСУ.    

Але головне що нас порадувало так це настрій наших військовослужбовців. Не дивлячись на обстріли та холодну погоду бійці відверто спілкуються, жартують, ставлять запитання, тощо.Ніхто із наших співрозмовників не скаржився, а це свідчить, що мікроклімат у підрозділі здоровий, а бойовий дух – на висоті. Секрет позитивного настрою бійців ми зустріли в одному із бліндажів – маленькі кошенята. Командир підрозділу говорить, що “кототерапія”на другому місці серед помічних засобів від поганого настрою після обслуговування техніки та чистки зброї.

Вчергове переконались як приємно вручати подарунки, але за це ми знову дякуємо нашим львівським друзям-волонтерам (після ротації обов’язково відвідаємо Львів, щоб у вічі сказати людям слова вдячності за їх громадянську позицію). 

Дорогою назад в н.п. Нижнє зустріли двох хлопчаків, які виявились братиками та грали у “війнушки”. Оскільки повертались порожніми, подарували хлопцям національну символіку та маленькі мотанки-обереги. Хочеться, щоб їм ніколи не довелось побачити справжню війну, нехай вона залишиться в їх памяті, як дитяча гра. 

А нашим бійцям бажаємо повернутись додому живими та неушкодженими, з честю виконавши свій обов’язок.   

Слава Україні!

  • dscn0667.jpg
  • img_20161022_125530.jpg
  • img_20161022_140716.jpg
  • dscn0672.jpg

Последние комментарии