Ситуація у зоні проведення АТО залишається напруженою

Ситуація у зоні проведення АТО залишається напруженою

Ситуація у зоні проведення АТО залишається напруженою. Інтенсивність вогню, порівняно з попередньою добою, знизилась. «Тим не менше, бойовики продовжили застосовувати міномети на усіх трьох напрямках», - повідомив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко. Усього за минулу добу на Луганському, Донецькому та Маріупольському напрямках бойовики здійснили 12, 14 та 28 обстрілів відповідно, з них – 3, 6 та 4 були мінометними.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 7 – зазнали поранень та травм. «Найважчі втрати припадають на Катеринівку, де внаслідок ворожого обстрілу загинув 1 військовослужбовець,  2 - дістали поранення. Двоє військовослужбовців підірвались на вибуховому пристрої у районі Кримського. По одному військовослужбовцю внаслідок ворожих обстрілів було поранено поблизу Авдіївки, в Мар’їнці та у Водяному», - зазначив речник МОУ з питань АТО.

На Луганському напрямку, у Станично-Луганському районі, ввечері бойовики здійснили три гранатометні обстріли – два в райцентрі і один у Валуйському. У Новоайдарському районі було відносно спокійно. Члени НЗФ по одному разу порушили режим тиші в Кримському та Лобачевому. Бойовики неодноразово відкривали вогонь на лінії фронту Катеринівка – Троїцьке. Обстріли припали, переважно, на другу половину доби. «Найбільш напружена ситуація спостерігалась в Катеринівці, де російсько-окупаційні війська випустили по позиціям ЗСУ близько 25 мін. Ще по одній збройній провокації з використанням мінометів відбулись в Новозванівці та Троїцькому», - зауважив полковник Лисенко.

На Світлодарській дузі Донецького напрямку бойовики здійснили одну збройну провокацію із застосуванням кулеметів. На Горлівському периметрі вночі і ввечері бойовики обстрілювали Зайцеве, а вранці – Майорськ. «Пополудні ворог провів короткий мінометний обстріл Верхньоторецького», - додав полковник Лисенко.

У районі Авдіївки члени бандформувань, які підтримуються Росією, відкривали вогонь п’ять разів, тричі – з мінометів. Бойові дії поблизу Кам’янки розпочалися після 17 години та тривали майже 5 годин. Ввечері бойовики здійснили коротку збройну провокацію з використанням мінометів у Опитному, а згодом обстріляли Піски з кулеметів.

На Маріупольському напрямку зареєстрували п’ять інцидентів снайперського вогню бойовиків. Вдень та ввечері члени НЗФ неодноразово відкривали вогонь по Мар’їнці зі стрілецької зброї та гранатометів. Ще один обстріл відбувся в Красногорівці. По одному обстрілу відбулось в Новогригорівці та Богданівці. «На ділянці фронту Павлопіль – Широкине відбулися численні короткотривалі провокації із застосуванням легкого озброєння. У Водяному відбулося 2 мінометних обстріли, ще по одному – у Гнутовому та Широкиному. Бойові дії ведуться і вдень, і вночі», - розповів полковник Андрій Лисенко.

Последние комментарии