В рамках проведення заходів до всесвітнього Дня дій за гідну працю та Міжнародного дня боротьби з бідністю

В рамках проведення заходів до всесвітнього Дня дій за гідну працю та Міжнародного дня боротьби з бідністю

В рамках проведення заходівдовсесвітнього Дня дій за гідну працю та Міжнародного дня боротьби з бідністю20 жовтня в Кремінському районному центрі зайнятості було проведено «День відкритих дверей» на тему «Організація неформального професійного навчання та видача ваучерів на перепідготовку, спеціалізацію та підвищення кваліфікації».

Відкрила захід заступник директора центру зайнятості Ірина Гусак, яка зосередила увагу на важливості офіційного оформлення працівників на роботу, оплату праці працівникам у відповідності з кваліфікацією та  проінформувала про послуги служби зайнятості.

Начальник відділу активної підтримки безробітних Людмила Коваленко детально розповіла присутнім про порядок організації неформального професійного навчання, про можливість підготовки спеціалістів на замовлення роботодавців, в т.ч. шляхом видачі ваучерів на ці цілі, а також про можливості служби зайнятості щодо підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації безробітних за робітничими професіями в навчальних закладах Державної служби зайнятості. Розповіла про грантові проекти, за допомогою яких можливе розширення або відкриття бізнесу.

Під час заходу, з учасниками заходу обговорювалися питання організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, здійснення роботодавцям компенсації єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштованих безробітних на нові робочі місця та компенсації заробітної плати за працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб.

 

М. Шульц начальник відділу взаємодії з роботодавцями Кремінського РЦЗ

Последние комментарии