Бойовики застосували РСЗВ «Град», випустивши 15 реактивних снарядів

Бойовики застосували РСЗВ «Град», випустивши 15 реактивних снарядів

На Луганському напрямку бойовики застосували РСЗВ «Град», випустивши 15 реактивних снарядів. Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

«Вогонь вівся з боку Стаханова. Поблизу Новозванівки українські війська утримали позиції під мінометним та артилерійським обстрілами бойовиків», - розповів полковник Андрій Лисенко.Також члени бандформувань застосовували легке озброєння майже по всьому фронту – у Станиці Луганській, Жовтому, Кримському, Попаснянському районі. Усього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 12 обстрілів з боку бойовиків, зокрема 3 – з важкого озброєння.

На Донецькому напрямку бойовики порушували режим тиші в Луганському, Верхньоторецькому та Авдіївці. Більша частика обстрілів припала на важке озброєння - міномети. «Щільність вогню дуже висока - усього було випущено майже 150 мінометних мін», - наголосив речник МОУ з питань АТО. Усього вчора на Донецькому напрямку сталося 9 обстрілів з боку бойовиків, зокрема 7 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 3 військовослужбовців отримали поранення.

На Маріупольському напрямку ситуація незмінна. Активні бойові дії тривають на ділянці фронту Красногорівка-Мар’їнка та Павлопіль-Широкине. Члени бандформувань застосовують важке озброєння – міномети та гармати. «Через вчорашній обстріл бойовиків частина Красногорівки залишилася без світла. Пошкоджено будівлю закритої трансформаторної підстанції», - додав полковник Лисенко. На інших рубежах вчора було спокійно. Усього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 18 обстрілів з боку бойовиків, зокрема 6 – з важкого озброєння. Також вчора в районі проведення АТО зафіксували політ безпілотника бойовиків.

За словами речника МОУ з питань АТО, у Ясинуватському районі, під час інженерної розвідки, українські військовослужбовці вилучили 2 міни калібру 82 мм з механічним підривником, вибуховий пристрій на розтяжці з радіокерованим підривником та 30-мм артилерійські снаряди.

Последние комментарии