Як діти з Рубіжного на Буковині відпочивали

Як діти з Рубіжного на Буковині відпочивали

Минулого літа юні рубіжани, вихованці міського Центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді, отримали запрошення від Чернівецької міської ради відпочити у таборі «Ойкос», який розташований у мальовничому куточку Вижницького району Чернівецької області. Потрапити до місця, яке подарувало незабутні враження, діти мріяли цілий рік. І от мрія здійснилася. Ми знову в «Ойкосі», який зустрів нас вже як рідних.

Оскільки табір має спортивне спрямування, то і програма нашого перебування була відповідною: різноманітні змагання, конкурси, походи, надзвичайно смачне харчування. У вільний час ніхто не нудьгував і міг знайти собі заняття по-душі. Наші діти демонстрували свої неперевершені таланти, виконуючи запальні танці, гімнастичні вправи та читаючи власні вірші про табір «Ойкос».

Запам’яталися День Посейдона, різні майстер-класи з виготовлення сувенірів у різних техніках. Неабияке задоволення юні рубіжани отримали, розмальовуючи камінці. Це вийшли справжні художні шедеври.

А у «День альпініста» вихованці Центру могли у повній мірі продемонструвати всі свої туристські вміння і навички. Скелелазіння – це екстримальний і, водночас, захоплюючий вид спорту, який вимагає від спортсмена неабиякої спритності, розсудливості, ну і певною мірою сміливості. Тому ми пишаємося нашими вихованцями Олегом Кармазіним, Сергієм Лінніком та Інною Колибіною, які стали безперечними переможцями в особистих змаганнях зі скелелазіння серед старших дітей. А для малечі була організована туристська смуга перешкод, де її учасникам потрібно було подолати колоду, купини, «ламаний місток» та «мишоловку».  

Місцеві мешканці говорять: «Якщо б Господь Бог вирішив провести свою відпустку на Землі, то неодмінно вибрав би для цього Буковину». Ця говірка австрійської доби Буковини правдиво підкреслює неповторні риси довкілля та історії цього благословенного краю. Тут, на порівняно невеликій території сконцентровані всі принади й чари, якими так щедро обдарувала людину природа. І протягом тижня всі мали змогу переконатися у цьому. Нас чекав важкий, але водночас захоплюючий похід на гору Бозна, звідки можна було побачити Чорногорський хребет та найвищу вершину Карпат Говерлу.

Одного теплого дня організатори влаштували незабутню екскурсію на комфортабельному автобусі до м. Косів Івано-Франківської області – центру гуцульської національної культури, де всі бажаючі мали змогу вибрати цікаві сувеніри для рідних та друзів. А також ми мали незабутню екскурсію Чернівцями. Це місто часто називають "Маленьким Віднем" або "Маленьким Парижем". Найцікавіше місце в Чернівцях – колишня резиденція православних митрополитів Буковини та Далмації. Зараз у цьому архітектурному комплексі розташований Чернівецький Національний Університет. Це дійсно дуже красиве місце. Центр міста дуже симпатичний, а пішохідна вулиця Кобилянської – одна з найкрасивіших в Україні. Неподалік залізничного вокзалу є пам’ятник першому трамваю Чернівців. У Чернівецькій міській організації Товариства Червоного хреста України діти стали учасниками майстер-класу з надання першої медичної допомоги. А у міській Ратуші нашу групу гостинно привітали заступник міського голови Олександр Паскар та начальник відділу у справах сім’ї та молоді Світлана Скригунець і висловили сподівання на подальшу співпрацю.

Відвідати Чернівецький край, відвідати Чернівці – це як побувати у казці, в якій оживають дитячі мрії. Тож нехай мрія про нові враження від відвідування прекрасного куточку Буковини справдиться знову.

 

Джерело: Трибун

  • 05_1_.jpg
  • 04.jpg
  • 03.jpg
  • 02.jpg
  • c1d6ef252af5bd1eb4bd15dd518fb689_6694.jpg

Последние комментарии